Ποδόσφαιρο: Η Καβασάκι προκρίθηκε στους “16” του ACL χάρη στην πέμπτη νίκη της στη φάση των ομίλων

Η Καβασάκι Φροντάλε προκρίθηκε στους 16 του Ασιατικού Πρωταθλήματος Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας την Τρίτη εντός έδρας με 5-0 την Τζοχόρ Νταρούλ Τα’ζιμ από τη Μαλαισία και πετυχαίνοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στον πρώτο όμιλο.

Ο Ακιχίρο Ιενάγκα άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό και η Καβασάκι πρόσθεσε τέσσερα γκολ μετά την ανάπαυλα στο στάδιο Τοντορόκι και προκρίθηκε στους 16 για πρώτη φορά μετά από δύο σεζόν.

Ο Akihiro Ienaga (Δ) της Kawasaki Frontale πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού σκόραρε εναντίον της Johor Darul Ta’zim κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Ασιατικού Champions League Group I στο Todoroki Stadium στο Kawasaki στις 28 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Στοχεύαμε σε αυτόν τον τίτλο, οπότε είναι καλό πράγμα”, δήλωσε ο πρώην επιθετικός της Μαγιόρκα. “Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ως ομάδα, παίρνοντας έναν αγώνα τη φορά.

Το εναρκτήριο γκολ δημιουργήθηκε από τον κεντρικό αμυντικό Τακούμα Ομινάμι, ο οποίος έτρεξε στην περιοχή μετά από ένα τετ-α-τετ με τον δεξιό αμυντικό Μίκι Γιαμάνε και πλάσαρε για να περάσει ο Ιενάγκα στο μακρινό δοκάρι.

Η JDT απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας κοντά στο 13ο λεπτό, όταν το χαμηλό βολέ του Oscar Arribas μέσα από την περιοχή σώθηκε από τον Jung Sung Ryong που έκανε βουτιά, και το δυνατό σουτ του Bergson από τα 30 μέτρα έφερε άλλη μια ωραία απόκρουση από τον τερματοφύλακα της Kawasaki στο 39ο λεπτό.

Ενώ δημιούργησε ευκαιρίες, ο Leandro Damiao έπιασε με κεφαλιά το δεξί πλάγιο του Ienaga στο δοκάρι, καθώς η Kawasaki τελείωσε δυνατά το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο δεύτερο ημίχρονο, με τους δύο παίκτες να συνδυάζονται με επιτυχία αυτή τη φορά.

Η πιο αδύναμη δεξιά σέντρα του Ienaga μπήκε με βολέ από τον Damiao και η μπάλα πέρασε δίπλα από τον τερματοφύλακα της JDT, Syihan Hazmi, πριν χτυπήσει τόσο το αριστερό όσο και το δεξί δοκάρι και βρει το πίσω μέρος της εστίας.

Ο συμπατριώτης του Βραζιλιάνος Μαρσίνιο έκανε το 3-0 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον εξτρέμ να πιάνει την κεφαλιά από σέντρα του δεξιού μπακ Γιαμάνε, και ο Γιου Κομπαγιάσι πρόσθεσε το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων στο 69ο λεπτό με ένα πηδηχτό βολέ, αφού πρώτα απέκρουσε την αρχική του κεφαλιά από σέντρα.

Ο Leandro Damiao (L) της Kawasaki Frontale σκοράρει εναντίον της Johor Darul Ta’zim κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του Ασιατικού Champions League Group I στο Todoroki Stadium στο Kawasaki στις 28 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Δύο λεπτά πριν από το τέλος, ο Yamane με σουτ στην πάνω γωνία από την άκρη του πέναλτι μετά από καλή μεταβίβαση του Taisei Miyashiro έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Στον όμιλο G, η Yokohama F Marinos έχασε 2-1 στην έδρα της Incheon United και παραμένει στους εννέα βαθμούς, ισόβαθμη με την αντίπαλό της από τη Νότια Κορέα και έναν βαθμό πίσω από την κινεζική Shandong Taishan, πηγαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ο Hong Si Hoo άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και ο Hernandes διπλασίασε το προβάδισμα της Incheon στο 67ο λεπτό. Το ελεύθερο σουτ του Kaina Yoshio χτύπησε στο δοκάρι στο 38ο λεπτό για τη Μαρίνος, η οποία τελικά σκόραρε στο 83ο λεπτό με τον Elber, αλλά υπέστη μια επιζήμια ήττα.