Ποδόσφαιρο: Η Κυπελλούχος Χιροσίμα στοχεύει στο νταμπλ του WE League

Η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2011, Γιούκαρι Κίνγκα, ορκίστηκε τη Δευτέρα να οδηγήσει τη Σανφρέτσε Χιροσίμα Ρετζίνα στον τίτλο της WE League, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η 39χρονη πρώην Γιαπωνέζα δεξιός μπακ κατέκτησε το WE League Cup με το οποίο άνοιξε η γυναικεία ποδοσφαιρική σεζόν τον Αύγουστο. Η Χιροσίμα νίκησε την Albirex Niigata Ladies με 4-2 στα πέναλτι μετά από ισοπαλία χωρίς γκολ στον τελικό της 14ης Οκτωβρίου.

Εκπρόσωποι από 12 συλλόγους ποζάρουν για μια φωτογραφία στην έναρξη του WE League στο Τόκιο στις 6 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Η επιθυμία για την κατάκτηση ενός τίτλου έχει γίνει ισχυρότερη μετά την κατάκτηση ενός τίτλου και θέλουμε να το επιδιώξουμε και στο πρωτάθλημα”, δήλωσε η Κίνγκα σε εκδήλωση για την έναρξη του πρωταθλήματος στο Τόκιο, καθώς η Χιροσίμα προσπαθεί να βελτιώσει την πέμπτη θέση της περασμένης σεζόν.

Η Yukari Kinga, αρχηγός της Sanfrecce Hiroshima Regina, μιλάει σε εκδήλωση για την έναρξη της WE League στο Τόκιο στις 6 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το πρωτάθλημα καλωσορίζει τις νεοεισερχόμενες Cerezo Osaka Yanmar Ladies, καθώς επεκτείνεται σε 12 ομάδες, επιδιώκοντας να συνεχίσει να παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα για την εθνική ομάδα, η οποία έφτασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κέρδισε τους Ασιατικούς Αγώνες φέτος.

“Αισθάνομαι ότι όλα είναι έτοιμα”, δήλωσε η πρόεδρος Haruna Takata ενόψει της τρίτης σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος. “Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο αστέρι (που θα γεννηθεί) και διαφορετικές ομάδες θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν.