Ποδόσφαιρο: Η Κόμπε κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της J-League

Η Βισέλ Κόμπε κατέκτησε το Σάββατο τον πρώτο της τίτλο στη J-League, επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 της Ναγκόγια Γκράμπους, στην προτελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Η Κόμπε έχει πλέον 68 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την πρωταθλήτρια του 2022 Γιοκοχάμα Φ Μαρίνος, και διεκδικεί το δεύτερο μεγάλο τρόπαιο μετά την κατάκτηση του Emperor’s Cup τη σεζόν 2019.

Η ομάδα του προπονητή Τακαγιούκι Γιοσίντα ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν και άφησε ελεύθερο το ισπανικό είδωλο Αντρές Ινιέστα τον Ιούλιο, έχοντας ελάχιστα καλέσει τον Ισπανό νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Οι παίκτες της Vissel Kobe και ο προπονητής Takayuki Yoshida (τέρμα δεξιά) πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου της πρώτης κατηγορίας της J-League μετά την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Nagoya Grampus στο στάδιο Noevir στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας, Yuya Osako, ήταν ο κορυφαίος με 22 γκολ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της J1. Τα 59 γκολ της Κόμπε τη φετινή σεζόν είναι τα δεύτερα μετά από αυτά της Μαρίνος. Η άμυνα της Κόμπε έχει δεχτεί 29 γκολ, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία πίσω από την Urawa Reds.

“Επέστρεψα στην Ιαπωνία γι’ αυτό και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος”, δήλωσε ο Οσάκο, ο οποίος επέστρεψε στην J1 το καλοκαίρι του 2021 μετά από επτάμισι σεζόν στη Γερμανία. “Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και εμπιστευτήκαμε τους συμπαίκτες μας. Είναι πραγματικά υπέροχο που κερδίσαμε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους”.

Ένα γρήγορο διπλό στο πρώτο ημίχρονο από την Κόμπε, αμφότερα από πάσες του Οσάκο, ήταν αρκετό για να περάσει η ομάδα τη γραμμή του τερματισμού στο στάδιο Noevir μετά από 90 έντονα λεπτά.

Ο Haruya Ide (L) της Vissel Kobe ανοίγει το σκορ εναντίον της Nagoya Grampus κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου της προτελευταίας αγωνιστικής της J-League στο Noevir Stadium στο Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Haruya Ide έδωσε το προβάδισμα στην Kobe στο 12ο λεπτό, αφού η Osako έλεγξε μια χαλαρή μπάλα με τον μηρό της και έπαιξε μια μπάλα στον αέρα μέσα στην περιοχή. Έχοντας απέναντί του τον τερματοφύλακα Mitch Langerak, ο Ide διατήρησε την ψυχραιμία του και σκόραρε με πλάγιο σουτ στο δεξί δοκάρι από την πρώτη επαφή.

Ο Οσάκο ήταν και πάλι εύστοχος για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα. Ο Daiju Sasaki άφησε την μπάλα στα αριστερά του και ο Osako σέντραρε μέσα από την περιοχή για τον αμαρκάριστο Yoshinori Muto, ο οποίος με βολέ πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Αυστραλό τερματοφύλακα.

Ο Yuya Osako της Vissel Kobe (δεξιά, απέναντι από την κάμερα) πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League στο Noevir Stadium στο Kobe της δυτικής Ιαπωνίας, στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Yoshinori Muto (τέρμα δεξιά) της Vissel Kobe σημειώνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του εναντίον της Nagoya Grampus κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League στο Noevir Stadium στο Kobe, δυτική Ιαπωνία, στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το νεαρό προϊόν της Κόμπε, ο Sasaki, έκλεψε την μπάλα από την αμυντική γραμμή της Nagoya, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ στο 29ο λεπτό, πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν με γκολ στο μισάωρο.

Η μακρινή μπαλιά του τερματοφύλακα της Κόμπε, Daiya Maekawa, οδηγήθηκε πίσω στο μισό της Vissel από τον κεντρικό αμυντικό της Nagoya, Haruya Fujii, και ένα σημαντικό ριμπάουντ επέτρεψε στον Kasper Junker να ανοίξει το σκορ.

Ο Δανός επιθετικός παραλίγο να ισοφαρίσει με βολέ στο 42ο λεπτό, αφού ο δεξιός αμυντικός Ryoya Morishita είχε νικήσει τον αμυντικό του σε μια σέντρα, αλλά ο αμυντικός Tetsushi Yamakawa έδιωξε την μπάλα εκτός γραμμής. Ο κεντρικός αμυντικός της Ναγκόγια, Shinnosuke Nakatani, έπιασε στη συνέχεια την κεφαλιά μόλις άουτ σε ένα νευρικό τέλος του ημιχρόνου για τους γηπεδούχους.

Ο επιθετικός της Nagoya Grampus Kasper Junker σκοράρει εναντίον της Vissel Kobe κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League στο Noevir Stadium στο Kobe, στη δυτική Ιαπωνία, στις 25 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κόμπε δημιούργησε την πρώτη πραγματική ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου στο 62′ μετά από αμυντικό μπέρδεμα, αλλά η κεφαλιά του Μούτο αποκρούστηκε. Ο Οσάκο σούταρε έξι λεπτά αργότερα, πριν ο αναπληρωματικός Ζαν Πατρίκ πλασάρει στο 74ο λεπτό.

Ο αναπληρωματικός εξτρέμ της Ναγκόγια, Ναόκι Μάεντα, χτύπησε το δοκάρι με το αδύναμο δεξί του πόδι δύο λεπτά αργότερα από την αριστερή σέντρα του Κενσούκε Ναγκάι, αλλά αυτό ήταν ό,τι πιο κοντά έφτασαν οι φιλοξενούμενοι πριν οι παίκτες και οι οπαδοί της Κόμπε ξεσαλώσουν με το τελικό σφύριγμα.

“Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί περίμεναν αυτή τη μέρα για πολύ καιρό”, δήλωσε ο προπονητής Γιοσίντα, ο οποίος έπαιξε έξι χρόνια στην Κόμπε και ανέλαβε τα ηνία της πρώην ομάδας του για τρίτη φορά πέρυσι.

“Προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Έδειχνα στους παίκτες βίντεο μετά από κάθε παιχνίδι, που έδειχναν τι δεν κάναμε καλά και κάναμε προσαρμογές κάθε φορά που ερχόμασταν εδώ. Είναι μια συνεχής διαδικασία και είμαι περήφανος γι’ αυτούς.

Οι παίκτες της Vissel Kobe πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Nagoya Grampus στις 25 Νοεμβρίου 2023 στο Noevir Stadium στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας, μετά την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου στη J-League ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αλλού, η Yokohama FC είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η μοναδική ομάδα που υποβιβάζεται φέτος, αφού έχασε 1-0 στην έδρα της Shonan Bellmare. Η Γιοκοχάμα βρίσκεται στους 29 βαθμούς και τρεις βαθμούς πίσω από την 17η Kashiwa Reysol, με διαφορά τερμάτων 12.

Η Σονάν εξασφάλισε την ασφάλειά της ανεβαίνοντας στους 34 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Γκάμπα Οσάκα, η οποία έχασε με 3-0 στην έδρα της Σανφρέτσε Χιροσίμα, αλλά είναι επίσης ασφαλής. Η Κασίβα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Σαγκάν Τόσου.

Η Αβίσπα Φουκουόκα νίκησε την Ουράβα με 3-2, η Κονσαντόλε Σαπόρο την FC Τόκιο με 3-1 και η Κιότο Σάνγκα την Σερέζο Οσάκα με 1-0. Σε τρία παιχνίδια που όλα τα κέρδισαν οι ομάδες εκτός έδρας.