Ποδόσφαιρο: Η Κόμπε προηγείται της J1 με 2 βαθμούς χάρη στο γκολ του Οσάκο

Η Βίσελ Κόμπε νίκησε 2-1 εντός έδρας την Ουράβα Ρεντς την Κυριακή και διατήρησε το προβάδισμα δύο βαθμών στην κορυφή της J-League Premier Division.

Η πρωταθλήτρια Yokohama F Marinos έμεινε στο κατόπι της Kobe, κερδίζοντας 2-0 την Cerezo Osako στην έδρα της. Έχουν πλέον 63 βαθμούς με δύο αγωνιστικές να απομένουν, ενώ η τρίτη Urawa είδε τις ισχνές ελπίδες της για τον τίτλο να εξανεμίζονται από την ήττα, που την αφήνει στους 54 βαθμούς.

Ο Yuya Osako (Γ) της Vissel Kobe σημειώνει το νικητήριο γκολ εναντίον της Urawa Reds κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League στο Saitama Stadium στις 12 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί αλλού, εμείς θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που ακολουθεί και στους εαυτούς μας”, δήλωσε ο Οσάκο, του οποίου το 22ο γκολ, το σημαντικότερο της J1, έφερε την Κόμπε ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο της τίτλο στην J1.

Ο Osako έστησε τον επιθετικό Daiju Sasaki στα δεξιά στο 20ο λεπτό για την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο στάδιο Saitama, αλλά ένα τελευταίο μαρκάρισμα του αμυντικού της Urawa, Marius Hoibraten, απέκρουσε το σουτ από μικρή γωνία στα πλαϊνά δίκτυα.

Ο Ταϊλανδός επιθετικός της Urawa, Ekanit Panya, είδε το κοντινό σουτ του να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Kobe, Daiya Maekawa, ένα λεπτό μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, μετά από ωραία μπαλιά στο έδαφος από τον Tomoaki Okubo, πριν το παιχνίδι τελειώσει τελικά με γκολ στο 72ο λεπτό, από πάσα του Osako.

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του δεξιού μπακ Ρίο Χατσούζε στο οριζόντιο δοκάρι, επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο αμυντικό Ματέους Θούλερ να στείλει την μπάλα με κεφαλιά δυνατά στο σπίτι του.

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας και της Πόρτο Shoya Nakajima μπήκε πέντε λεπτά αργότερα και παραλίγο να ανοίξει το σκορ με διαγώνια πάσα στον Okubo, το βολέ του οποίου σώθηκε τρία λεπτά πριν από την λήξη.

Η Ουράβα ισοφάρισε ένα λεπτό μετά τις καθυστερήσεις, όταν ο επιθετικός της Γουινέας Ζοζέ Καντέ διέσπασε την αριστερή πλευρά και στη συνέχεια έστειλε μια χαλαρή μπάλα στο δοκάρι και στη μακρινή γωνία.

Η απελπισμένη Ουράβα, που χρειαζόταν τρεις βαθμούς για να παραμείνει στην κούρσα του τίτλου, έστειλε τον τερματοφύλακα Σουσάκου Νισικάουα σε ελεύθερο σουτ έξι λεπτά μετά τις καθυστερήσεις, αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε αμέσως.

Ο Maekawa μάζεψε την μπάλα και την έδωσε στον Osako, ο οποίος με μακρινό σουτ πέρασε πάνω από δύο παίκτες της Urawa που υποχωρούσαν και έστειλε την μπάλα στα άδεια δίχτυα.

“Ήξερα ότι ο τερματοφύλακάς τους ήταν εκτός. Αυτή η μπάλα μετέφερε πραγματικά όλα τα συναισθήματά μας”, δήλωσε ο Osako.

Ο Anderson Lopes (L) της Yokohama F Marinos διεκδικεί την μπάλα με τον Shinji Kagawa (2ος από L) της Cerezo Osaka κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League στο Nissan Stadium στις 12 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στο Nissan Stadium, ο Takuma Nishimura και ο Ken Matsubara σημάδεψαν αμφότεροι το δοκάρι πριν ο Yan Matheus ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό, σκοράροντας στο μακρινό δοκάρι μετά από κεφαλιά του Elber σε αριστερή σέντρα.

Ο Άντερσον Λόπες, η αιχμή του δόρατος της βραζιλιάνικης τριανδρίας της Μαρίνος, ήταν υπεύθυνος για το δεύτερο γκολ ένα λεπτό στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού απελευθερώθηκε από τον κεντρικό αμυντικό Ριοτάρο Τσουνόντα σε μια αντεπίθεση. Ο Lopes, ο οποίος έχει 21 γκολ φέτος στο ενεργητικό του, πέρασε την μπάλα στα αριστερά του στον Elber, ο οποίος με το πρώτο του σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Καβασάκι Φροντάλε αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Κιότο Σάνγκα.