Ποδόσφαιρο: Η Λίβερπουλ συμφώνησε να πάρει τον Έντο από τη Στουτγκάρδη

Η Λίβερπουλ συμφώνησε να υπογράψει τον Ιάπωνα μέσο Γουατάρου Έντο από τη Στουτγκάρδη με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει διεθνή άδεια και θα υποβάλει αίτηση για άδεια εργασίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο σύλλογος της Premier League.

Wataru Endo (Getty/ WeLoveSports)

Ο Endo, 30 ετών, έχει κάνει 50 συμμετοχές με την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ στα τέλη του περασμένου έτους. Ορίστηκε αρχηγός της εθνικής ομάδας τον Ιούνιο.

Ο Endo, ο οποίος κατάγεται από τη νομαρχία Kanagawa κοντά στο Τόκιο, άφησε την ομάδα της J-League Urawa Reds για να ενταχθεί στη Sint-Truiden στο Βέλγιο το 2018 και στη συνέχεια στη Στουτγκάρδη το 2019, όπου έγινε αρχηγός της γερμανικής ομάδας δύο χρόνια αργότερα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ σε έναν σπουδαίο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ”, δήλωσε ο Endo στο Liverpoolfc.com.

“Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και είναι το όνειρό μου. Πάντα ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Premier League και σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα”.

Ο συμπατριώτης του Ιάπωνας Τακούμι Μιναμίνο έπαιξε για τη Λίβερπουλ μεταξύ 2020 και 2022. Η Λίβερπουλ τερμάτισε στην πέμπτη θέση τη σεζόν 2022-23.