Ποδόσφαιρο: Η Ναντέσικο Ιαπωνία ταξιδεύει στο Όκλαντ για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τα μέλη της ιαπωνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών προπονήθηκαν στο Όκλαντ την Κυριακή, μία ημέρα μετά την εξασφάλιση της θέσης τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με νίκη 3-1 επί της Νορβηγίας.

Μετά τη νίκη στη φάση των “16” στο Ουέλινγκτον, οι Γιαπωνέζες Ναντέσικο μετέφεραν τη βάση τους στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία στον προημιτελικό της Παρασκευής στο εμβληματικό γήπεδο ράγκμπι Eden Park.

Μέλη της ιαπωνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών προπονούνται στη βάση τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 6 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Οι παίκτριες που συμμετείχαν στον αγώνα με τη Νορβηγία, μεταξύ των οποίων η αρχηγός Saki Kumagai και η επιθετικός Hinata Miyazawa, η οποία ηγείται του τουρνουά με πέντε γκολ, έκαναν τζόκινγκ στο πλαίσιο μιας ελαφριάς αποθεραπείας, ενώ άλλες έπαιξαν μίνι παιχνίδια και έτρεξαν σπριντ κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Η Σουηδία προκρίθηκε νικώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες με 5-4 στα πέναλτι την Κυριακή, αφού ο αγώνας της φάσης των 16 στη Μελβούρνη παρέμεινε χωρίς γκολ μετά από 120 λεπτά.

Η αμυντικός Risa Shimizu (Γ) και άλλα μέλη της ιαπωνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών προπονούνται στη βάση τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 6 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η τεχνολογία της γραμμής του τέρματος επιβεβαίωσε ότι το καθοριστικό πέναλτι της Σουηδέζας επιθετικού Lina Hurtig πέρασε τη γραμμή στον αέρα, αφού το ακούμπησε η τερματοφύλακας των ΗΠΑ Alyssa Naeher, αποκλείοντας τις δύο φορές πρωταθλήτριες.

Η μεσοεπιθετικός Hikaru Naomoto (Δ) προπονείται με την ιαπωνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 6 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)