Ποδόσφαιρο: Η Ναντέσικο της Ιαπωνίας νίκησε 2-0 σε φιλικό με τη Βραζιλία

Τα γκολ που πέτυχαν νωρίς στο πρώτο ημίχρονο η Μοέκα Μινάμι και η Μίνα Τανάκα έδωσαν στην Ιαπωνία νίκη με 2-0 επί της Βραζιλίας σε φιλικό αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου την Κυριακή, ολοκληρώνοντας το ταξίδι δύο αγώνων στη χώρα με μια νίκη και μια ήττα από τις Νοτιοαμερικανίδες.

Η Ιαπωνία Nadeshiko, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης της FIFA, πήρε εκδίκηση για την ήττα της Πέμπτης με 4-3 από την ένατη Βραζιλία, παίζοντας τον τελευταίο της αγώνα πριν από τα ασιατικά προκριματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον Φεβρουάριο, όπου θα αντιμετωπίσει δύο φορές τη Βόρεια Κορέα.

Η Ιαπωνέζα Mina Tanaka (2η από δεξιά) πανηγυρίζει με τις συμπαίκτριές της αφού σκόραρε εναντίον της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα γυναικών στο στάδιο Cicero Pompeu de Toledo στο Σάο Πάολο στις 3 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι φιλοξενούμενοι επέζησαν ενός αρχικού τρόμου όταν η 17χρονη κεντρική αμυντικός Toko Koga παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στο δεύτερο λεπτό στο στάδιο Cicero Pompeu στο Τολέδο του Σάο Πάολο, όταν η πάσα της προς την εστία ξέφυγε από την τερματοφύλακα Momoko Tanaka και χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Το βολέ της αμυντικής Minami από το κόρνερ του Jun Endo απομακρύνθηκε στα δίχτυα στο 17ο λεπτό, πριν το ενστικτώδες σουτ της επιθετικής Mina Tanaka από τα 30 μέτρα δύο λεπτά αργότερα αιφνιδιάσει την τερματοφύλακα της Βραζιλίας Leticia Izidoro Lima και βρεθεί στην πάνω γωνία.

Η Momoko Tanaka πραγματοποίησε διπλή απόκρουση στο μισάωρο για να αποτρέψει τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ, ενώ η Βραζιλία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς η Ιαπωνία πήρε το παιχνίδι μέχρι τέλους.