Ποδόσφαιρο: Η Ναντέσικο της Ιαπωνίας συνέτριψε 8-0 την Αργεντινή σε φιλικό παιχνίδι

Ο κορυφαίος πλέι μέικερ Γιούι Χασεγκάβα και ο αναπληρωματικός στο δεύτερο ημίχρονο Κίκο Σέικε σκόραραν από δύο φορές για την Ιαπωνία στη σαββατιάτικη συντριβή της Αργεντινής με 8-0.

Στον πρώτο της αγώνα μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία Nadeshiko είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή του διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στο Mikuni World Stadium στο Kitakyushu.

Η ομάδα του προπονητή Futoshi Ikeda είχε ήδη τελειώσει το παιχνίδι από το ημίχρονο, πηγαίνοντας με προβάδισμα 4-0 στην ανάπαυλα. Κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας και έκαναν 24 σουτ στο ματς, 13 εκ των οποίων βρήκαν στόχο, ενώ επέτρεψαν μόνο μία προσπάθεια των Νοτιοαμερικανών να περάσει άουτ.

Η Mina Tanaka της Ιαπωνίας σκοράρει το πρώτο γκολ εναντίον της Αργεντινής κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο Mikuni World Stadium Kitakyushu, Kitakyushu, Ιαπωνία, 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Mina Tanaka έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο δεύτερο λεπτό, αφού η άμυνα της Αργεντινής έχασε την κατοχή της μπάλας στην άκρη της περιοχής.

Η Hasegawa έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι οκτώ λεπτά αργότερα, αφού η Tanaka αποκλείστηκε από πίσω στην προσπάθειά της να συνδεθεί με τη σέντρα του Jun Endo.

Η Χάνα Τακαχάσι πρόσθεσε το τρίτο της Ιαπωνίας στο 25′ και η Τανάκα ήταν υπεύθυνη για το διπλό της Χασεγκάβα έξι λεπτά πριν το ημίχρονο, πέφτοντας με την πλάτη στο τέρμα για να δημιουργήσει τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι στο κουτί.

Η Yui Hasegawa της Ιαπωνίας σκοράρει πέναλτι εναντίον της Αργεντινής κατά τη διάρκεια φιλικού διεθνούς αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στο Mikuni World Stadium Kitakyushu, στο Kitakyushu, Ιαπωνία, 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται μετά την ανάπαυλα, με τις Seike και Hina Sugita να βρίσκουν δίχτυα από ανοιχτό παιχνίδι πριν η Riko Ueki διαμορφώσει το 7-0 από το σημείο του πέναλτι στο 35ο λεπτό.

Η Seike έστειλε με δεξιοτεχνία την μπάλα δίπλα από την τερματοφύλακα της Αργεντινής Vanina Correa για να ολοκληρώσει το σκορ στις καθυστερήσεις.

Η Ιαπωνία Ναντέσικο ξεκινά τον δεύτερο γύρο των ασιατικών προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι στα τέλη του επόμενου μήνα.