Ποδόσφαιρο: Η ομάδα του Ναντέσικο Ικέντα καλωσορίζει την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο προπονητής της Nadeshiko Ιαπωνίας, Futoshi Ikeda, είναι σίγουρος ότι η ομάδα του βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καθώς ξεκινά αυτή την εβδομάδα την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο ξεκινά στις 20 Ιουλίου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αν και η απουσία της επιθετικής Μανά Ιβαμπούτσι, που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011, έγινε πρωτοσέλιδο μετά την ανακοίνωση της ομάδας τον περασμένο μήνα, ο 52χρονος προπονητής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις παίκτριές του καθώς προετοιμάζονται για τον τελευταίο αγώνα προθέρμανσης με τον Παναμά στο Σεντάι στις 14 Ιουλίου.

“Η επιλογή των 23 παικτών ήταν ένα ακόμη βήμα στην προετοιμασία μας”, δήλωσε πρόσφατα στο WeLoveSports News ο Ικέντα, η ομάδα του οποίου αντιμετωπίζει τη Ζάμπια, την Κόστα Ρίκα και την Ισπανία στον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

“Αυτή τη στιγμή, είμαι αποφασισμένος, αλλά νιώθω επίσης τη σημασία (του τουρνουά)”.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας αρχίζει την προετοιμασία της στην Τσίμπα, κοντά στο Τόκιο, στις 27 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτό το καλοκαίρι ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αφού η Ιαπωνία αποχώρησε από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στους 16 και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα προημιτελικά, η Ικέντα ανέλαβε τα ηνία της ομάδας περισσότερο από τα μισά του τρέχοντος κύκλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με στόχο να αποκαταστήσει τη χώρα ως δύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Παρά την παρουσία κορυφαίων παικτριών, όπως η αρχηγός Saki Kumagai, η αμυντικός που κέρδισε το τουρνουά του 2011 και πρόσφατα εντάχθηκε στην AS Roma από την Bayern Munich, και η μέσος της Manchester City Yui Hasegawa, η ανερχόμενη ομάδα δεν έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα απέναντι σε ισχυρά έθνη.

Έδωσαν, ωστόσο, μια γεύση των δυνατοτήτων τους με μια νίκη 3-0 επί του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο Καναδά στο SheBelieves Cup τον Φεβρουάριο.

“Ήξερα από την αρχή ότι είχα ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστώ. Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω με αυτόν τον περιορισμό”, δήλωσε η Ικέντα.

“Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε αγώνες με πολύ δυνατούς αντιπάλους, όπως πρώην νικητές Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίων Κυπέλλων (Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες). Θεωρώ ότι καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο, ενώ βρήκαμε την ισορροπία μεταξύ της αναζήτησης τομέων για βελτίωση και της επίτευξης επιτυχίας”.

Ο Ικέντα επέμεινε ότι δεν υπήρξαν “σημεία καμπής” κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αντίθετα, επικεντρώθηκε στη σταθερή πρόοδο για να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε παιχνίδι όσον αφορά την ανάπτυξη των παικτών και την τακτική.

Ο Φουτόσι Ικέντα (πίσω), προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας, παρακολουθεί τις παίκτριές του στην Τσίμπα, κοντά στο Τόκιο, στις 27 Ιουνίου 2023, την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτό το καλοκαίρι ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Δοκιμάσαμε τρεις αμυντικούς (τον Οκτώβριο). Μας έδωσαν να καταλάβουμε εναντίον της Αγγλίας και της Ισπανίας (τον Νοέμβριο) ότι θα μας εκμεταλλευτούν αν αφήσουμε χώρο”, είπε.

“Θα μπορούσαμε να δούμε κάποια θετικά από την επιθετική άμυνα στο SheBelieves Cup. Οι παίκτες κατάφεραν να βρεθούν περισσότερο στην ίδια σελίδα και νιώθω ότι βελτιώνονται”.

Αυτή τη στιγμή 11ος στην παγκόσμια κατάταξη, ο Ikeda παραδέχεται ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει υπομονή, αλλά λέει ότι είναι ενθουσιασμένος από την προοπτική να αποκαταστήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος στην Ιαπωνία.

“Η διάθεση του αντιπάλου είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη βάση μας που είναι να παίρνουμε την μπάλα από τον αντίπαλο, να παίζουμε προς το γκολ και να κάνουμε (γρήγορες) μεταβιβάσεις”, δήλωσε. “Το πώς θα το κάνουμε αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σαφές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

“Ανυπομονώ για αυτό το συναισθηματικό τουρνουά, ένα τουρνουά που σου δίνει αδρεναλίνη όταν πανηγυρίζεις με τους παίκτες σου.