Ποδόσφαιρο: Η ομάδα του Οσάκο αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κόμπε, η οποία παίρνει προβάδισμα ενός βαθμού

Το διπλό του Γιούγια Οσάκο στο δεύτερο ημίχρονο χάρισε στη Βισέλ Κόμπε έναν βαθμό στην ισοπαλία (2-2) της πρωτοπόρου με την Καβασάκι Φροντέιλ στην έδρα της για την J-League Premier Division το Σάββατο.

Η Vissel, που έπαιζε το παιχνίδι της, ανέβηκε στους 44 βαθμούς, έναν μπροστά από τη δεύτερη πρωταθλήτρια Yokohama F Marinos. Η Καβασάκι είναι έβδομη με 32 βαθμούς.

Ο Yuya Osako (L) της Vissel Kobe με κεφαλιά πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League με την Kawasaki Frontale στο Noevir Stadium στο Kobe στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Yasuto Wakizaka άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό από κοντά, αφού η Vissel είχε χάσει την κατοχή στο δικό της μισό, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό Matheus Thuler να χάνει την απομάκρυνσή του στο δρόμο του μέσου της Kawasaki.

Ο επιθετικός Taisei Miyashiro διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο Noevir Stadium με τη συμπλήρωση μισής ώρας από το κόρνερ του Joao Schmidt, πριν η Kobe επιστρέψει δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Οσάκο σκόραρε πέναλτι στο 59ο λεπτό για να μειώσει το σκορ μετά από χέρι των φιλοξενούμενων στην περιοχή και τρία λεπτά αργότερα έβαλε την κεφαλιά στην ισοφάριση του Κόγια Γιουρούκι από κόρνερ.

“Είχαμε ένα θλιβερό πρώτο ημίχρονο και μιλήσαμε στο ημίχρονο για την ανάγκη να δείξουμε στους φιλάθλους μια διαφορετική πλευρά στο δεύτερο ημίχρονο, πράγμα που κάναμε”, δήλωσε ο Οσάκο. “Αλλά η ευκαιρία να κερδίσεις χάνεται όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2-0 στην ανάπαυλα.

Ο Kyogo Furuhashi (L) της Celtic παλεύει για την μπάλα κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα με την Gamba Osaka (J-League) στο Panasonic Stadium στη Suita, Νομός Osaka, στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Gamba Osaka, ένας άλλος σύλλογος J1, έχασε με 1-0 στο διεθνές φιλικό της παιχνίδι από την φιλοξενούμενη πρωταθλήτρια Σκωτίας Celtic, η οποία έβαλε στη σύνθεσή της τους Ιάπωνες Daizen Maeda, Reo Hatate, Tomoki Iwata και Kyogo Furuhashi.

Ο Alexandro Bernabei πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 85ο λεπτό στο Panasonic Stadium, αφού έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα της Gamba, Kei Ishikawa. Η Σέλτικ έχασε το πρώτο παιχνίδι της στο πλαίσιο της περιοδείας της για την προετοιμασία στην Ιαπωνία, με 6-4 από την Yokohama F Marinos την Τετάρτη.