Ποδόσφαιρο: Η Ουράβα χάνει από το Ανόι και αποκλείεται από το ασιατικό Champions League

Η ιαπωνική Urawa Reds υπέστη αποκλεισμό-σοκ από τη φάση των ομίλων του ασιατικού Champions League, όταν έχασε 2-1 από την Hanoi FC την Τετάρτη.

Η Ουράβα, η οποία είχε κερδίσει τον προηγούμενο τελικό του ACL τον Μάιο, έπρεπε να κερδίσει τον σύλλογο του Βιετνάμ για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

Οι παίκτες της Urawa Reds (με κόκκινα) αντιδρούν μετά την ήττα από την Hanoi FC στον τελικό αγώνα της φάσης των ομίλων του ασιατικού Champions League στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στο Ανόι του Βιετνάμ ( WeLoveSports).

Η Urawa τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο J πίσω από τους Pohang Steelers της Νότιας Κορέας, αφού κέρδισε μόλις δύο από τους έξι αγώνες της και έχασε τρεις με ισοπαλία.

Ο αναπληρωματικός του Ανόι, Pham Tuan Hai, πέτυχε το νικητήριο γκολ από το σημείο του πέναλτι στο 87ο λεπτό μετά από φάουλ του αμυντικού της Urawa, Takuya Ogiwara, στο Εθνικό Στάδιο My Dinh.

Η ήττα από το Ανόι εξασφαλίζει ότι η Ουράβα δεν θα είναι ανάμεσα στους τρεις πρώτους επιλαχόντες της Ανατολικής Ζώνης.

Μόνο οι νικητές κάθε ομίλου εξασφαλίζουν μια θέση στους 16, όπου θα συναντήσουν τους τρεις καλύτερους δεύτερους από το ανατολικό και το δυτικό μισό της διοργάνωσης.

“Είναι ένα απαράδεκτο αποτέλεσμα”, δήλωσε ο τερματοφύλακας της Urawa, Shusaku Nishikawa. “Κάναμε πολλά εύκολα λάθη. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα αποκρούοντας το πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω.

Ο Dao Van Nam έβαλε μπροστά το Ανόι στο 53ο λεπτό, πριν ο Ολλανδός επιθετικός Bryan Linssen ακυρώσει το μειονέκτημα 12 λεπτά αργότερα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ουράβα συνέτριψε το Ανόι με 6-0 στην έδρα της.