Ποδόσφαιρο: Η πρώτη σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Χινάτα Μιγιαζάουα αποχωρεί από τον ιαπωνικό σύλλογο

Η Γιαπωνέζα επιθετικός Χινάτα Μιγιαζάουα, η οποία κατέκτησε το χρυσό παπούτσι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με πέντε γκολ, αποχωρεί από την ομάδα της WE League, την Μινάβι Σεντάι, για να προετοιμαστεί για μετακόμιση στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο σύλλογος.

Η Hinata Miyazawa της Ιαπωνίας (Δ) πανηγυρίζει το γκολ της κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Ζάμπια στο Waikato Stadium στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η 23χρονη, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βοήθησε την Ιαπωνία Ναντάσικο να φτάσει με εξαιρετική πορεία στα προημιτελικά. Συγκεκριμένα, σκόραρε δύο φορές στη νίκη της ομάδας με 4-0 στη φάση των ομίλων επί της μετέπειτα παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Η Miyazawa έγινε μόλις η δεύτερη Γιαπωνέζα που κατακτά το Χρυσό Παπούτσι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και η πρώτη μετά την Homare Sawa, η οποία πέτυχε πέντε γκολ στον θρίαμβο της Ιαπωνίας το 2011 στη Γερμανία.

Αγωνίζεται στη Σεντάι από το 2021, όταν αποχώρησε από την Τόκιο Βέρντι Μπελέζα, η οποία επίσης αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας.