Ποδόσφαιρο: Η Σέλτικ κέρδισε το ντέρμπι της Old Firm χάρη στον Φουρουχάσι

Ο Kyogo Furuhashi πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου την Κυριακή. Η Σέλτικ νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Ρέιντζερς στο πρώτο ντέρμπι της Old Firm για την Premiership της Σκωτίας.

Ο διεθνής Ιάπωνας εξαπέλυσε ένα μισό βολέ έξω από την περιοχή μετά από μακρινή κεφαλιά του Ματ Ο’Ράιλι πάνω από την αμυντική γραμμή της Ρέιντζερς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στο Ibrox Park.

Ο επιθετικός της Σέλτικ, Kyogo Furuhashi (R), βγαίνει στην επίθεση κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σκωτσέζικης Premiership με τη Ρέιντζερς στο στάδιο Ibrox στη Γλασκώβη, Σκωτία, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι τοπικοί οπαδοί είχαν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, αφού είδαν ένα γκολ της Ρέιντζερς να ακυρώνεται για οφσάιντ και ένα άλλο για φάουλ μετά από επανεξέταση βίντεο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Φουρουχάσι απέτυχε να αξιοποιήσει δύο ευκαιρίες πριν σκοράρει το τρίτο του γκολ στη σεζόν και έκτο σε πέντε συμμετοχές στο ντέρμπι της Γλασκώβης από τότε που ήρθε στη Σκωτία το καλοκαίρι του 2021.

Με τη νίκη αυτή η πρωταθλήτρια ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μπροστά από τη Motherwell στη διαφορά τερμάτων, ενώ παράλληλα απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τη Rangers μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Αλλού στην Ευρώπη, ο Ιάπωνας επιθετικός Ayase Ueda άνοιξε τον λογαριασμό του για την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Feyenoord, σκοράροντας στο 71ο λεπτό της συντριβής 5-1 της Ουτρέχτης στην Eredivisie.

Ο 25χρονος, μεταγραφή από τη βελγική Cercle Brugge, ήρθε από τον πάγκο 10 λεπτά μετά την ανάπαυλα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 4-1 με γύρισμα και τελείωμα δίπλα από τον τερματοφύλακα της Ουτρέχτης Βασίλη Μπάρκα.