Ποδόσφαιρο: Η Σαουδική Αραβία μοναδική υποψήφια για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, αφού η FIFA επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η χώρα του Κόλπου είναι η μόνη υποψήφια για τη διοργάνωση του τουρνουά.

Η Αυστραλία αποσύρθηκε από την κούρσα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που είχε οριστεί για να δηλώσει το ενδιαφέρον της, αφήνοντας τη Σαουδική Αραβία σίγουρη ότι θα γίνει η τελευταία ασιατική χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα που συνδιοργάνωσαν το τουρνουά το 2002 και το Κατάρ πέρυσι.

Ο Shinzo Koroki της ομάδας J-League Urawa Reds χαιρετά το κοινό μετά την ισοπαλία 1-1 με την Al Hilal της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα του τελικού του Ασιατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, 29 Απριλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Στις 4 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο της FIFA δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την Ασία και την Ωκεανία και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας υπέβαλε αμέσως αίτηση. Η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στο σύνολό της και η Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν στη συνέχεια την υποστήριξή τους.

Η υποψηφιότητα για το 2034 αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο Συνέδριο της FIFA το 2024, οπότε αναμένεται να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα για το 2030.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030. Η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν επίσης από έναν αγώνα για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του τουρνουά.