Ποδόσφαιρο: Η J-League της Χιροσίμα προωθεί την ειρήνη με τον Captain Tsubasa

Ο σύλλογος της πρώτης κατηγορίας J-League Sanfrecce Hiroshima ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεσή του να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη σε συνεργασία με το διάσημο ποδοσφαιρικό μάνγκα Captain Tsubasa.

Όταν το νέο γήπεδο της Sanfrecce, Edion Peace Wing Hiroshima, φιλοξενήσει αγώνες της J-League από την επόμενη σεζόν, οι φίλαθλοι θα υποδέχονται μια εικόνα στον εξωτερικό τοίχο που θα απεικονίζει τον κεντρικό χαρακτήρα του μάνγκα, Tsubasa Ozora, μαζί με ένα μήνυμα ειρήνης από τον συγγραφέα Yoichi Takahashi.

Ο Yoichi Takahashi, συγγραφέας του διάσημου ποδοσφαιρικού μάνγκα “Captain Tsubasa”, ποζάρει για μια φωτογραφία στη Χιροσίμα στις 16 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Θα είμαι ευτυχής αν το μάνγκα μου μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη”, δήλωσε ο Τακαχάσι στη Χιροσίμα, μία από τις δύο ιαπωνικές πόλεις που χτυπήθηκαν από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες τις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945.

“Ελπίζω το μήνυμά μου να διαδοθεί: πολεμήστε με το ποδόσφαιρο, όχι με τον πόλεμο.

Ο Σίνγκο Σέντα, πρόεδρος του συλλόγου J-League, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι οπαδοί που επισκέπτονται το νέο γήπεδο θα “ενισχύσουν την επιθυμία τους για ειρήνη”, επισκεπτόμενοι επίσης τα κοντινά μνημεία, όπως ο θόλος της ατομικής βόμβας.