Ποδόσφαιρο: Η J2 Kofu έφερε ισοπαλία με τη Μελβούρνη, η Ουράβα νίκησε τη Γουχάν

Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας J-League, Ventforet Kofu, πήρε την Τετάρτη έναν σημαντικό βαθμό στη φάση των ομίλων του Ασιατικού Champions League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της αυστραλιανής Melbourne City, ενώ η πρωταθλήτρια Urawa Reds ήρθε από πίσω και νίκησε 2-1 την Wuhan Three Towns από την Κίνα.

Η Kofu, κάτοχος του Emperor’s Cup της περασμένης σεζόν, είχε να ευχαριστήσει τον αναπληρωματικό επιθετικό Jumma Miyazaki για την ισοφάριση στο 85ο λεπτό στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, η οποία της έδωσε οκτώ βαθμούς μαζί με τη Μελβούρνη και την ευκαιρία να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση πριν από το τελευταίο παιχνίδι του Ομίλου H.

Ο Jumma Miyazaki (Δ) της Ventforet Kofu πετυχαίνει ισοφάριση εναντίον της Melbourne City κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα για τον όμιλο H του Asian Champions League στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 29 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Μπήκαμε στο παιχνίδι πιστεύοντας ότι θα το κερδίζαμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που πήραμε, οπότε θα διατηρήσουμε το κίνητρό μας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι”, δήλωσε ο προπονητής της Kofu, Yoshiyuki Shinoda.

Η Μελβούρνη προηγήθηκε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, όταν ο δεξιός μπακ Callum Talbot προσπέρασε τον αντίπαλό του και στη συνέχεια σούταρε στη μακρινή γωνία μέσα από την περιοχή του πέναλτι.

Η Kofu ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα από μισοκαθαρισμένο ελεύθερο λάκτισμα, με τη σέντρα του αριστερού μπακ Sota Miura να καταλήγει με κεφαλιά στον αμαρκάριστο κεντρικό αμυντικό Shion Inoue.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα δύο λεπτά πριν από την ανάπαυλα, όταν η μακρινή μπαλιά του Inoue αιφνιδίασε τον αμυντικό της Μελβούρνης Curtis Good. Ο επιθετικός Yoshiki Torikai έτρεξε στην πλάτη και αναπήδησε την αναπηδούσα μπάλα, περνώντας με βολέ πάνω από τον τερματοφύλακα Jamie Young και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μελβούρνη αποκατέστησε την ισοπαλία με το πέναλτι του Tolgay Arslan στο 59ο λεπτό, αφού ο Miura είχε αποκρούσει με το χέρι του τη σέντρα του Leo Natel μέσα στην περιοχή, και ανέκτησε το προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα, όταν η σέντρα του Natel βρήκε τον Marin Jakolis με μισή βολίδα.

Ο Jose Kante (C) των Urawa Reds πετυχαίνει το νικητήριο γκολ εναντίον της Wuhan Three Towns κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα για τον J όμιλο του Ασιατικού Champions League στο Saitama Stadium στις 29 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αναπληρωματικός Nagi Matsumoto από την Kofu είδε το σφοδρό του σουτ από τα 25 μέτρα να αποκρούεται από τον Young στο 82ο λεπτό, πριν μια σέντρα του επιθετικού Cristiano, επίσης από τον πάγκο, την κεφαλιά του Miyazaki, με τη δουλειά του Shinoda στον πάγκο να αποδίδει καρπούς.

Στο γήπεδο της Σαϊτάμα, ο Ζοσέ Καντέ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό για την Ουράβα, η οποία έχει πλέον επτά βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενόψει του τελευταίου αγώνα του ομίλου J.

Ο 33χρονος Ισπανός, ο οποίος είχε ανακοινώσει δύο ημέρες νωρίτερα ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, μπήκε ως αλλαγή στο 70ό λεπτό και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό, ελέγχοντας μια χαλαρή μπάλα με τον δεξιό μηρό του έξω από την περιοχή πριν εξαπολύσει ένα αριστερό βολέ στην κάτω δεξιά γωνία.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ουράβα, Αλεξάντερ Σολτς, είχε ανοίξει το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 37ο λεπτό, πριν η Γουχάν ισοφαρίσει χάρη σε ένα ήρεμο τελείωμα του Ντέιβιντσον στο 68ο λεπτό.