Ποδόσφαιρο: Η J2 Kofu νίκησε τη Zhejiang και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στους “16” του ACL

Μεγάλο βήμα προς τα νοκ-άουτ του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η δεύτερη ομάδα της J-League, Ventforet Kofu, με τη νίκη της με 4-1 επί της κινεζικής Zhejiang FC στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Οι Peter Utaka, Getulio, Masahiro Sekiguchi και Yoshiki Torikai βρήκαν δίχτυα για την Kofu, η οποία πήρε εκδίκηση για την ήττα με 2-0 από τη Zhejiang, που είναι αυτή τη στιγμή τρίτη στο κινεζικό πρωτάθλημα, στον αγώνα του ομίλου H στις 25 Οκτωβρίου.

Ο σύλλογος J2 ήταν πρώτος στον όμιλο με επτά βαθμούς από δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Η διαφορά τερμάτων τους χωρίζει από τη δεύτερη Μελβούρνη Σίτι, η οποία έχασε 1-0 από την Μπουριράμ Γιουνάιτεντ της Ταϊλάνδης.

Ο επιθετικός της Ventforet Kofu, Peter Utaka (Δ), σκοράρει κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της φάσης των ομίλων του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ με την Zhejiang FC της Κίνας στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 8 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Kofu πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό, αφού το σίγουρο τελείωμα του 39χρονου Utaka από την μπαλιά του Ryotaro Nakamura άντεξε τον έλεγχο του βοηθού διαιτητή βίντεο για οφσάιντ.

“Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το πλεονέκτημα στην πλάτη της άμυνας”, δήλωσε ο πρώην διεθνής με τη Νιγηρία Ουτάκα, “Με την ταχύτητά μου, ήξερα ότι θα μπορούσα να είμαι πολύ επικίνδυνος απέναντι σε αυτή την ομάδα.

Ο Γκετούλιο με βολέ σκόραρε τη σέντρα του Τζούμα Μιγιαζάκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και έστειλε τους γηπεδούχους στην ανάπαυλα με προβάδισμα 2-0.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Zhejiang, Λεονάρντο, μείωσε το σκορ από το σημείο του πέναλτι, αφού ο τερματοφύλακας της Ventforet, Michael Woud, είχε αποκρούσει στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Σεκιγκούτσι έκανε το 3-1 με σουτ από τα δεξιά της περιοχής στο 58ο λεπτό, και ο Τορικαϊ ολοκλήρωσε τη νίκη με απόκρουση, ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Η Kofu, η οποία έφτασε στο ACL κατακτώντας το Emperor’s Cup, είναι αυτή τη στιγμή έκτη στην J2 και θα επιδιώξει να προκριθεί στα πλέι οφ ανόδου κερδίζοντας το τελευταίο παιχνίδι της εγχώριας σεζόν την Κυριακή.

Στον όμιλο J, η πρωταθλήτρια του ACL Urawa Reds υπέστη πλήγμα στην υπεράσπιση του τίτλου της, όταν έχασε 2-1 στις καθυστερήσεις από την πρώην πρωταθλήτρια της Νότιας Κορέας Pohang Steelers.

Η ομάδα του Maciej Skorza άνοιξε το σκορ με τον José Kante στο 36ο λεπτό, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση από το σημείο του πέναλτι από τον Zeca πριν μείνει με 10 παίκτες χάρη στην κόκκινη κάρτα του Takahiro Akimoto στο 72ο λεπτό.

Ο Κιμ Ιν Σουνγκ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 94ο λεπτό για την Ποχάνγκ, η οποία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με την τέταρτη διαδοχική νίκη της και τη δεύτερη συνεχόμενη απέναντι στην τρίτη Ουράβα με τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες).