Ποδόσφαιρο: Η North Carolina Courage υπέγραψε τον Ιάπωνα επιθετικό Ρικάκο Κομπαγιάσι

Η Γιαπωνέζα επιθετικός Ρικάκο Κομπαγιάσι θα ενταχθεί στην ομάδα North Carolina Courage του Εθνικού Πρωταθλήματος Γυναικείου Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομάδα της WE League, η Τόκιο Βέρντι Μπελέζα.

Η Courage ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2024, συν μια οψιόν για τη σεζόν 2025. Η Κομπαγιάσι, η οποία κλείνει τα 26 της χρόνια την Παρασκευή, έπαιξε με την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2019 στη Γαλλία, αλλά δεν επιλέχθηκε για το επερχόμενο τουρνουά στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Η Rikako Kobayashi (C) της Ιαπωνίας δέχεται συγχαρητήρια από τις συμπαίκτριές της αφού σκόραρε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα με τη Βραζιλία στο SheBelieves Cup στο Νάσβιλ του Τενεσί στις 2 Μαρτίου 2019. Η Ιαπωνία κέρδισε με 3-1 ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Καθώς προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω στη χρονιά που πέρασε, αναζητούσαμε έναν παίκτη με εξαιρετικό ποδοσφαιρικό IQ, ο οποίος έχει παίξει σε διεθνές επίπεδο και μπορεί να ταιριάξει με το νέο στυλ παιχνιδιού μας. Αυτό ακριβώς κάνει ο Ρικάκο”, δήλωσε ο προπονητής των Courages, Σον Νάχας, σε δελτίο Τύπου.

Η πρώην νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις Ναόμι Οσάκα είναι συνιδιοκτήτρια του συλλόγου που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα. Η Κομπαγιάσι θα συναντήσει τη συμπατριώτισσά της Γιαπωνέζα Ναρούμι Μιούρα στο Courage.