Ποδόσφαιρο: Καμάντα και Ντοάν ανακλήθηκαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία

Ο μέσος της Λάτσιο, Ντάιτσι Καμάντα, και ο επιθετικός της Φράιμπουργκ, Ρίτσου Ντοάν, κλήθηκαν την Τετάρτη στην αποστολή της Ιαπωνίας για τους δύο πρώτους αγώνες του δεύτερου γύρου των προκριματικών της Ασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο προπονητής Hajime Moriyasu κάλεσε πλήρη αποστολή για την πρεμιέρα του ομίλου Β εναντίον της Μιανμάρ στις 16 Νοεμβρίου στο στάδιο Panasonic της Οσάκα και εναντίον της Συρίας που πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο πέντε ημέρες αργότερα στο στάδιο Prince Abdullah Al Faisal στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ιαπωνία είναι 18η στην κατάταξη της FIFA, η Συρία 92η, η Μιανμάρ 158η και η Βόρεια Κορέα, την οποία οι Σαμουράι θα αντιμετωπίσουν δύο φορές τον Μάρτιο στον ίδιο όμιλο, 115η. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους εννέα ομίλους του δεύτερου γύρου προκρίνονται στον τελικό ασιατικό προκριματικό γύρο.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Hajime Moriyasu μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο στις 8 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Η πρόκριση στον δεύτερο γύρο δεν είναι τόσο εύκολη”, δήλωσε ο Moriyasu σε συνέντευξη Τύπου. “Είχαμε μια μεγάλη νίκη (10-0) επί της Μιανμάρ εντός έδρας στα τελευταία προκριματικά για το Κατάρ, αλλά σκοράραμε μόνο δύο γκολ μακριά από την έδρα μας.

“Υπάρχουν ομάδες σε αυτόν τον όμιλο με τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει στον τελευταίο γύρο και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη νοοτροπία να μην αφήνουμε τα νώτα μας κάτω, ενώ προσπαθούμε να πάρουμε νίκες.

Οι Kamada και Doan δεν επιλέχθηκαν για τις φιλικές νίκες της Ιαπωνίας επί του Καναδά και της Τυνησίας τον Οκτώβριο λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης. Ο ακραίος επιθετικός της Μπράιτον, Καόρου Μιτόμα, και ο επιθετικός της Σέλτικ, Ντάιζεν Μάεντα, που αποσύρθηκαν πριν από αυτά τα δύο παιχνίδια, θα επιστρέψουν επίσης με τους Σαμουράι Μπλε.

Ο αμυντικός της Μπορούσια Μονχενγκλάντμπαχ, Κο Ιτακούρα, ο μέσος της Σέλτικ, Ρέο Χατάτε και ο επιθετικός της Ρεμς, Κάιτο Νακαμούρα, είναι τραυματίες.

*

Ομάδα Ιαπωνία:

Τερματοφύλακες: Daiya Maekawa (Vissel Kobe), Keisuke Osako (Sanfrecce Hiroshima), Zion Suzuki (Sint-Truiden)

Αμυντικοί: Shogo Taniguchi (Al-Rayyan), Yuta Nakayama (Huddersfield), Koki Machida (Royale Union Saint-Gilloise), Seiya Maikuma (Cerezo Osaka), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Hiroki Ito (Stuttgart), Yukinari Sugawara (AZ Alkmaar)

Μεσοεπιθετικοί/επιθετικοί: (Ρεμς), Takuma Asano (Μπόχουμ), Takumi Minamino (Μονακό), Kyogo Furuhashi, Daizen Maeda (Σέλτικ), Hidemasa Morita (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Hayao Kawabe (Στάνταρντ Λιέγης), Daichi Kamada (Λάτσιο), Yuki Soma (Casa Pia), Kaoru Mitoma (Μπράιτον), Ritsu Doan (Φράιμπουργκ), Atsuki Ito (Urawa Reds), Ayase Ueda (Φέγενορντ), Ao Tanaka (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Takefusa Kubo (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

*