Ποδόσφαιρο: Με δύο γκολ του Αο Τανάκα η Ιαπωνία νίκησε 4-1 τον Καναδά σε φιλικό αγώνα

Ο Ao Tanaka πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και οδήγησε την Ιαπωνία σε νίκη με 4-1 επί του Καναδά σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανδρών την Παρασκευή.

Ο μέσος της Fortuna Düsseldorf άνοιξε το σκορ μετά από μόλις δύο λεπτά και ολοκλήρωσε το σκορ για τους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο στο στάδιο Denka Big Swan της Niigata.

Ο Keito Nakamura έκανε το 3-0 για τους παίκτες του Hajime Moriyasu στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας προηγηθεί 2-0 με αυτογκόλ του Alphonso Davies.

Ο Ιάπωνας Ao Tanaka (L) σκοράρει γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός φιλικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Καναδά στο στάδιο Denka Big Swan στη Νιιγκάτα στις 13 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Ao Tanaka της Ιαπωνίας πανηγυρίζει μετά το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός φιλικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Καναδά στο στάδιο Denka Big Swan στη Νιιιγκάτα στις 13 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το τελικό σκορ ήταν κάπως κολακευτικό για τον Καναδά, που έπαιζε το πρώτο του παιχνίδι υπό τον Μάουρο Μπιέλο, καθώς επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η Ιαπωνία σπατάλησε αρκετές χρυσές ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα.

Το μονόπλευρο αποτέλεσμα ήταν η εκδίκηση για τη φιλική ήττα της Ιαπωνίας με 2-1 από τον Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο στο Ντουμπάι, στον τελευταίο αγώνα προθέρμανσης των Μπλε Σαμουράι πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Ο πλέι μέικερ της Μονακό, Τακούμι Μιναμίνο, φόρεσε τη φανέλα της Ιαπωνίας για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκινώντας ανάμεσα στον Νακαμούρα της Ρεμς και τον Τζούνια Ίτο στο κέντρο μιας αμιγώς γαλλικής επιθετικής τριάδας στη μεσαία γραμμή.

Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ είχε άμεσο αντίκτυπο, πιέζοντας την καναδική άμυνα με μια αιχμηρή κούρσα και σέντρα από τα δεξιά, και στη συνέχεια μαζεύοντας την μπάλα δημιούργησε την ευκαιρία για το εναρκτήριο γκολ του Τανάκα.

Η καναδική οπισθοφυλακή απέτυχε επανειλημμένα να αντιμετωπίσει τις μπάλες που μπήκαν στην περιοχή, πριν ο Τανάκα συλλέξει μια ατυχή απομάκρυνση και σκοράρει από τα μισά του γηπέδου.

Ο Ιάπωνας τερματοφύλακας Keisuke Osako αποκρούει πέναλτι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός φιλικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Καναδά στο στάδιο Denka Big Swan στη Niigata στις 13 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι Βορειοαμερικανοί είχαν δείξει λίγες επιθετικές προθέσεις μέχρι που ο Davies κέρδισε πέναλτι μετά από φάουλ του Ιάπωνα τερματοφύλακα Keisuke Osako σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Ωστόσο, ο Οσάκο επανορθώθηκε με μια εξαιρετική απόκρουση στο πέναλτι που ακολούθησε από τον Τζόναθαν Ντέιβιντ.

Οι γρήγορες αντεπιθέσεις της Ιαπωνίας οδήγησαν σε μια απόκρουση του Davies στα δικά του δίχτυα στο 39′ και σε ένα γκολ του Nakamura τρία λεπτά αργότερα.

Ο Keito Nakamura (L) σκοράρει το τρίτο γκολ της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανδρών με τον Καναδά στο στάδιο Denka Big Swan στη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας στις 13 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Takuma Asano δημιούργησε την ευκαιρία όταν έκλεψε τον Καναδό κεντρικό αμυντικό Alistair Johnston και έστησε τον Nakamura, ο οποίος πήρε δύο επαφές πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τανάκα έδειξε επιθετική διάθεση για το δεύτερο γκολ του, απομάκρυνε τον αμυντικό του και σούταρε, αφού ο Ίτο είχε λάβει την μπάλα από τον Μιναμίνο και έπαιξε έξυπνα μια πάσα στο κέντρο της περιοχής του πέναλτι.

“Το πρώτο μου γκολ ήταν ακριβώς στο στόχο (ενώ) το δεύτερο το πέτυχε ο συμπαίκτης μου που μου έδωσε χρόνο και μου έδωσε την μπάλα στον χώρο”, δήλωσε ο Τανάκα.

Ο Ao Tanaka της Ιαπωνίας (μπροστά) σκοράρει γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ενός φιλικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Καναδά στο στάδιο Denka Big Swan Stadium στη Νιιγκάτα στις 13 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Νομίζω ότι τα γκολ που πετύχαμε ήταν υψηλής ποιότητας, αλλά πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή των ευκαιριών μας και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες καλύτερα.

Ο αναπληρωματικός Τζούνιορ Χόιλετ, ο οποίος σκόραρε επίσης εναντίον της Ιαπωνίας τον περασμένο Νοέμβριο στο Ντουμπάι, πέτυχε ένα καθυστερημένο γκολ παρηγοριάς για τους άνδρες με τα κόκκινα.

Οι “μπλε Σαμουράι” αντιμετωπίζουν την Τυνησία στο δεύτερο φιλικό τους παιχνίδι της διεθνούς διακοπής στο στάδιο Noevir του Κόμπε την Τρίτη.