Ποδόσφαιρο: Με ισοπαλία στις καθυστερήσεις η Βέρντι επιστρέφει στην J1 εις βάρος της Σιμίζου

Ο Ιτσούκι Σομένο σκόραρε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του Σαββάτου και βοήθησε την Τόκιο Βέρντι να επιστρέψει στη J-League για πρώτη φορά από το 2008, με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Σιμίζου Σ-Πάλσε στον τελικό των πλέι οφ ανόδου.

Φιλοξενώντας τον τελικό ως η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στα πλέι οφ για τις ομάδες που τερματίζουν από την τρίτη έως την έκτη θέση στην J2, η Βέρντι χρειαζόταν μόνο μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την άνοδο στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Ο Itsuki Someno (L) της Tokyo Verdy σκοράρει το πέναλτι της ισοφάρισης εναντίον της Shimizu S-Pulse κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού των πλέι οφ ανόδου στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 2 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Όμως ο σύλλογος από την πρωτεύουσα, που κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα J-League με το όνομα Verdy Kawasaki το 1993 και το 1994, έμοιαζε προορισμένος για αποκλεισμό μπροστά σε 53.264 θεατές πριν ισοφαρίσει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

“Κάναμε τους φιλάθλους να περιμένουν για πολλή ώρα”, δήλωσε ο αρχηγός της Verdy και νεαρός παίκτης Koki Morita, ο οποίος δέχθηκε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο που οδήγησε στο άνοιγμα της αναμέτρησης από τον Shimizu.

“Θα μπορέσουμε επιτέλους να παίξουμε στην J1 του χρόνου και ελπίζουμε ότι εσείς (οι φίλαθλοι) θα αγωνιστείτε ξανά στο πλευρό μας.

Η Shimizu, η οποία τερμάτισε τέταρτη και χρειαζόταν μια νίκη για να επιστρέψει στην J1, θα παραμείνει στην J2 για τουλάχιστον μια δεύτερη σεζόν μετά τον υποβιβασμό της στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2022.

Η S-Pulse επιτέθηκε από νωρίς σε αυτή τη σύγκρουση μεταξύ δύο από τις “αυθεντικές 10” ομάδες της J-League, με τον Καρλίνιος Τζούνιορ να περνάει πάνω από το δοκάρι από κόρνερ στο όγδοο λεπτό, τον αμαρκάριστο Τακάσι Ινούι να σουτάρει επίσης πάνω από μια χαλαρή μπάλα στο 28ο λεπτό, και τον Τιάγκο Σαντάνα να μην καταφέρνει να συνδεθεί με μια αποκλίνουσα σέντρα δύο λεπτά αργότερα.

Η Τόκιο Βέρντι πανηγυρίζει την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία της J-League μετά την ισοπαλία με τη Σιμίζου Σ-Πάλσε στον τελικό των πλέι οφ ανόδου στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 2 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αφού αύξησε μάταια την πίεση στο ημίχρονο, η Σιμίζου πήρε τελικά το προβάδισμα στο 63ο λεπτό με πέναλτι του πρώτου σκόρερ της J1 2022, Σαντάνα, αφού η μπάλα κόντραρε στο αριστερό χέρι του μέσου Μορίτα.

Ο Someno έλεγξε με το στήθος μια μπάλα του δεξιού μπακ Kazuya Miyahara μέσα στην περιοχή και έκανε βολέ προς την εστία, αλλά ο κεντρικός αμυντικός της Shimizu Yuji Takahashi μπλόκαρε την μπάλα ως ύστατη προσπάθεια και την απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Βέρντι είχε άλλα οκτώ λεπτά για να πετύχει το καθοριστικό γκολ, και αφού ο Μορίτα σούταρε άουτ, ο Σομένο τράβηξε την οργή του Τακαχάσι ακριβώς μέσα στην περιοχή στα δεξιά και κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο επιθετικός αξιοποίησε δεόντως, αφήνοντας στη Σιμίζου λίγο χρόνο για να βρει το νικητή.

“Από εδώ και πέρα, πρέπει να γίνουμε μια κανονική ομάδα J1 ικανή να παλέψει για τον τίτλο. Η πραγματική μάχη αρχίζει εδώ”, δήλωσε ο προπονητής της Βέρντι, Χιρόσι Τζοφούκου.