Ποδόσφαιρο: Ο Αυστραλός προπονητής Κέβιν Μουσκάτ αποχωρεί από την ομάδα J-League Marinos

Η Yokohama F Marinos ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποχώρηση του προπονητή Kevin Muscat μετά από δυόμισι σεζόν στο τιμόνι του κορυφαίου συλλόγου της J-League.

Ο 50χρονος Αυστραλός οδήγησε τους Marinos στον τίτλο της J1 το 2022 και στη δεύτερη θέση της κορυφαίας κατηγορίας φέτος.

Ο Μουσκάτ ανέλαβε το Nissan Stadium τον Ιούλιο του 2021, αφού ο προκάτοχός του, ο επίσης Αυστραλός Άνγκε Ποστέκογλου, έφυγε για να διευθύνει τη Σέλτικ στην Premiership της Σκωτίας.

Ο προπονητής της Yokohama F Marinos, Kevin Muscat, μιλάει κατά τη διάρκεια του τελευταίου εντός έδρας αγώνα της ομάδας για την κορυφαία σεζόν 2023 της J-League στο Nissan Stadium στη Γιοκοχάμα στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Γνωστός ως φυσικός και μαχητικός αμυντικός, όταν έπαιζε στην Αυστραλία και σε ομάδες όπως η Ρέιντζερς της Σκωτίας και οι αγγλικές Μίλγουολ και Γούλβερχαμπτον, ο Muscat εμφύσησε στους Marinos ένα γρήγορο, επιθετικό στυλ που οδήγησε στα περισσότερα γκολ στην J1 σε κάθε σεζόν που ήταν υπεύθυνος.

Σε δήλωση του Marinos, ο Muscat δήλωσε ότι ήταν “τιμή” να έχει την ευκαιρία να διοικήσει “έναν τόσο ξεχωριστό σύλλογο”.

“Μοιραστήκαμε υπέροχες αναμνήσεις, δημιουργήσαμε υπέροχες αναμνήσεις, μοιραστήκαμε υπέροχες στιγμές μαζί, στιγμές που θα θυμάμαι για πολύ καιρό”, είπε.

Ο τελευταίος αγώνας της Μαρίνος στον όμιλο G του ασιατικού Champions League θα γίνει στην έδρα της κινεζικής Shandong Taishan την Τετάρτη.