Ποδόσφαιρο: Ο Βέρντι στοχεύει στην άνοδο στο σκηνικό του πρώτου του θριάμβου

Μετά από χρόνια αποτυχίας στη δεύτερη κατηγορία, η Τόκιο Βέρντι πηγαίνει στον τελικό των πλέι οφ για μια θέση στην κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, ελπίζοντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου στο Εθνικό Στάδιο.

Κάποτε κυρίαρχη, η Βέρντι, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της J-League το 1993 στο εμβληματικό γήπεδο της πρωτεύουσας, πηγαίνει στον τελικό του Σαββάτου απέναντι στη Shimizu S-Pulse γνωρίζοντας ότι μια ισοπαλία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στην J1 για πρώτη φορά από το 2008.

Αφού τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία της J2, η ομάδα του Hiroshi Jofuku έπρεπε να αποφύγει μόνο την ήττα στον ημιτελικό της Κυριακής απέναντι στην έκτη JEF United Chiba, αλλά κέρδισε 2-1 χάρη στα γκολ των Hikaru Nakahara και Koki Morita στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κόκι Μορίτα (2ος από δεξιά) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στην Τόκιο Βέρντι αφού σκόραρε εναντίον της JEF United Chiba κατά τη διάρκεια του ημιτελικού των πλέι οφ ανόδου της πρώτης κατηγορίας της J-League στο στάδιο Ajinomoto στο Τσόφου, δυτικά του Τόκιο, στις 26 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

“Η ομάδα της Βέρντι κέρδισε τον τελικό της J-League σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και φιλίας. “Φτάσαμε ως εδώ, οπότε θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά με νίκη.

“Απολαμβάνουμε αυτή την κατάσταση και δεν αισθανόμαστε καμία πίεση. Η Βέρντι έχει γράψει πολλή ιστορία εδώ (στο Εθνικό Στάδιο) και θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι αυτή είναι μια μέρα που θα γράψουμε ακόμα περισσότερη ιστορία.

Η Σιμίζου, η οποία τερμάτισε τέταρτη στην J2 και προκρίθηκε στον τελικό μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την πέμπτη Μοντέντιο Γιαμαγκάτα, νίκησε τη Βέρντι στις δύο συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα φέτος.

Ο τερματοφύλακας του Τόκιο Verdy Matheus (L) αποκρούει ένα σουτ του JEF United Chiba Hiroto Goya (R) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του ημιτελικού για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία J-League στο στάδιο Ajinomoto στο Chofu, δυτικά του Τόκιο, στις 26 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

Ο σύλλογος της Σιζουόκα πέτυχε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων (78) πίσω από την πρωταθλήτρια της J2 Machida Zelvia, με την οποία μοιράζεται την καλύτερη διαφορά τερμάτων (44).

Η Βέρντι, εν τω μεταξύ, έχει την καλύτερη άμυνα με 31 γκολ παθητικό και η αυτοπεποίθησή της είναι μεγάλη, καθώς πηγαίνει στον τελικό με αήττητο σερί 11 αγώνων.

“Με βάση τους αριθμούς, νομίζω ότι (η Σιμίζου) έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στην J2, οπότε αν το σκεφτούμε αυτό, θα είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες”, δήλωσε ο τερματοφύλακας της Βέρντι, Ματέους.

Οι παίκτες της Shimizu S-Pulse (πορτοκαλί) αντιδρούν μετά την ισοπαλία με την Montedio Yamagata κατά τη διάρκεια του ημιτελικού για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της J-League στο στάδιο IAI στη Shizuoka, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 25 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports)

“Η ομάδα μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Δεν έχουμε χάσει σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε νομίζω ότι το μομέντουμ είναι μαζί μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε την ισοπαλία, η οποία αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα”.

“Ο τελικός θα κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες όπως σήμερα (σ.σ. με τη ΓΕΗ), σε μια απόκρουση ή ένα καλό λάκτισμα”, πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική απόκρουση για να αποκρούσει τον Χιρότο Γκόγια από κοντά πριν η Βέρντι ξεφύγει και πάρει τον έλεγχο του ημιτελικού.

Ο Koki Morita (Δ) πετυχαίνει με κεφαλιά το δεύτερο γκολ της Tokyo Verdy εναντίον της JEF United Chiba κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού του ημιτελικού των πλέι οφ για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της J-League στο στάδιο Ajinomoto στο Chofu, δυτικά του Τόκιο, στις 26 Νοεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

Η Βέρντι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στο ιαπωνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Αυτοκράτορα και τρία Κύπελλα Πρωταθλήματος από τότε που το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό.

Ο Ματέους γνωρίζει καλά τη δόξα του παρελθόντος του συλλόγου και θεωρεί “παράλογο” το γεγονός ότι έχει υπομείνει χρόνια μετριότητας στην J2.

“Γνωρίζω όλη την ιστορία”, δήλωσε ο 30χρονος. “Η εικόνα που είχα για αυτόν τον σύλλογο ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που βρήκα όταν έφτασα εδώ.

Ο Καζουγιόσι Μιούρα (δεξιά) και ο Μπίσμαρκ κρατούν το τρόπαιο του πρωταθλήματος στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο τον Ιανουάριο του 1994 μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της J-League από τη Βέρντι Καβασάκι (νυν Τόκιο Βέρντι) ( WeLoveSports).

“Ήξερα όλη την ιστορία και ήξερα ότι ήταν ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και σκέφτηκα ότι ο κόσμος έπρεπε να επιστρέψει σε αυτή την κατάσταση, να μην συνηθίσει να είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας της J2. Είναι παράλογο για μένα.

Ο τερματοφύλακας δήλωσε ότι το Εθνικό Στάδιο, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, θα ήταν ιδανικός χώρος για την αναγέννηση του συλλόγου.

“Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και ποιος ξέρει, ίσως να είναι η επιστροφή της πραγματικής Τόκιο Βέρντι στο γήπεδο όπου ξεκίνησαν όλα πριν από πολλά χρόνια. Ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση”, δήλωσε.