Ποδόσφαιρο: Ο Γουατάρου Έντο πετυχαίνει με κεφαλιά το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ στο Europa League

Ο Ιάπωνας αρχηγός της Λίβερπουλ, Γουατάρου Έντο, σκόραρε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, η οποία την Πέμπτη επικράτησε 5-1 της Τουλούζ στο Europa League και έκανε τρεις νίκες στα τρία στον Ε’ όμιλο.

Ο 30χρονος, που αποκτήθηκε από τη Στουτγάρδη, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο Anfield στο μισάωρο, με κεφαλιά στο δεξί δοκάρι μετά από σέντρα του Trent Alexander-Arnold για το 2-1.

“Ο συγχρονισμός της πάσας και η είσοδός μου στο κουτί ήταν και τα δύο καλά”, δήλωσε ο Έντο, ο οποίος μεγάλωσε σε μέγεθος μετά το γκολ και του οποίου οι πινελιές στο αμυντικό κέντρο επαινέθηκαν από τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Wataru Endo (L) της Λίβερπουλ σκοράρει με κεφαλιά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Ε’ ομίλου του Europa League με την Τουλούζ στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, 26 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Οι μπροστινές πάσες που έκανε απόψε ήταν απολύτως απίστευτες και ο αριθμός των φορών που πέρασε τις γραμμές με μία επαφή ήταν απολύτως τρελός”, δήλωσε ο Γερμανός. “Στη συνέχεια πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, το οποίο βοηθάει κάθε παίκτη, ακόμη και έναν πιο έμπειρο παίκτη.

Ο Jota άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο ένατο λεπτό μετά από μια ωραία ατομική πορεία στην περιοχή, αλλά ο Thijs Dallinga ισοφάρισε στην κόντρα επτά λεπτά αργότερα για τους φιλοξενούμενους.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Έντο, ο Ντάργουιν Νούνιεζ χτύπησε από κοντά στα δίχτυα για να κάνει το 3-1 για τη Λίβερπουλ, πριν ο Ουρουγουανός κυκλώσει τον τερματοφύλακα αλλά χτυπήσει στο δοκάρι στο 65ο λεπτό, αφήνοντας τον Ράιαν Γκράβενμπερτς να πετύχει το τέταρτο γκολ της ομάδας.

Ο αναπληρωματικός Μοχάμεντ Σαλάχ σημάδεψε το δοκάρι με το πιο αδύναμο δεξί του πόδι στις καθυστερήσεις για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αφήνοντας τη Λίβερπουλ άνετα στην κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς, πέντε βαθμούς μπροστά από τη Ρουαγιάλ Γιουνάιτεντ Σεν Ζιλιέ και την Τουλούζ.

Ο Wataru Endo αντιδρά αφού σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League εναντίον της Τουλούζ στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, 26 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Νομίζω ότι θεωρούμαστε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης”, δήλωσε ο Έντο. “Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από αυτόν τον όμιλο.

Ο Ιάπωνας ακραίος επιθετικός Καόρου Μιτόμα βοήθησε την αγγλική Μπράιτον να πετύχει την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη, κερδίζοντας τον Άγιαξ με 2-0 στην έδρα του στον Β’ όμιλο.

Το σουτ του Μιτόμα μέσα από την περιοχή του πέναλτι απέκρουσε ο Ζοάο Πέδρο για να δώσει προβάδισμα στην Μπράιτον τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο, πριν ο Ανσού Φατί πετύχει το δεύτερο γκολ στο 53ο λεπτό στο Amex Stadium.

Ο Kaoru Mitoma (R) της Μπράιτον αγωνίζεται για την μπάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του Β’ ομίλου του Europa League με τον Άγιαξ στο Μπράιτον της Αγγλίας στις 26 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ήθελα να σκοράρω, αλλά έγινε ευκαιρία (για τον συμπαίκτη μου) αφού κατάφερα να κρατήσω το σουτ μου στο στόχο”, δήλωσε ο Mitoma για το εναρκτήριο γκολ.

Η Μπράιτον έχει τέσσερις βαθμούς στα μισά του σφιχτού ομίλου της, ισόβαθμη με την ΑΕΚ και έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μαρσέιγ, ενώ ο Άγιαξ είναι τελευταίος με δύο βαθμούς.

Η σέντρα του Ρίτσου Ντοάν έδωσε χατ-τρικ στον Βιντσέντζο Γκρίφο στο 73ο λεπτό. Η Φράιμπουργκ επέστρεψε από την πλάτη της και νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη σερβική Μπάκα Τόπολα, στο πλαίσιο του Α’ ομίλου.

Ο γερμανικός σύλλογος ισοβαθμεί με την πρωτοπόρο Γουέστ Χαμ στους έξι βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός είναι τρίτος με τέσσερις.

Ο μέσος της Φράιμπουργκ Ρίτσου Ντοάν (μπροστά) παίζει κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για τη φάση των ομίλων του UEFA Europa League εναντίον της Μπάκα Τόπολα στην Μπάκα Τόπολα της Σερβίας, 26 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports