Ποδόσφαιρο: Ο Ικέντα παραμένει στο τιμόνι της Nadeshiko Japan

Ο Φουτόσι Ικέντα θα παραμείνει επικεφαλής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά την ήττα της ομάδας με 2-1 στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Σουηδία.

“Φυσικά, θέλω να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην επόμενη διοργάνωση”, δήλωσε ο Νόριο Σασάκι, ο οποίος οδήγησε την Ιαπωνία Ναντέσικο στον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2011, όταν ρωτήθηκε αν ο Ικέντα θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας.

Η Ιαπωνία θα αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο των ασιατικών προκριματικών αγώνων από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Ikeda ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2021, αφού η Asako Takakura οδήγησε την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πριν χάσει με 2-1 από τη Σουηδία, η Ιαπωνία κέρδισε και τους τρεις αγώνες της στη φάση των ομίλων και έφτασε στα προημιτελικά για πρώτη φορά σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας Futoshi Ikeda (δεξιά) παρηγορεί τη Fuka Nagano (2η από δεξιά, μπροστά) μετά την ήττα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Σουηδία στο Eden Park στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 11 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)