Ποδόσφαιρο: Ο Ινιέστα αποχαιρετά, η Κόμπε έφερε ισοπαλία στο Σαπόρο

Ο σπουδαίος Ισπανός Αντρές Ινιέστα έπαιξε το Σάββατο το τελευταίο του παιχνίδι με τη Vissel Kobe, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στη φετινή J-League και αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτούμενος, πριν οι γηπεδούχοι αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 με την Consadole Sapporo.

Περιορισμένος σε 38 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, ο πρώην νικητής της Μπαρτσελόνα και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 ήταν αρχηγός της Κόμπε στο στάδιο Noevir για το 114ο και τελευταίο παιχνίδι της πενταετούς καριέρας του στη J1.

Ο Ισπανός Αντρές Ινιέστα (Γ) παίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League εναντίον της Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με τη Vissel Kobe. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Με το πρώην αστέρι της Βισέλ και νυν της Σέλτικ, Κιόγκο Φουρουχάσι, στο κοινό, ο Ινιέστα δεν είδε πολύ μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η Κόμπε δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Ζαν Πατρίκ είδε το σουτ του από δύσκολη γωνία να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Σαπόρο Τακανορί Σουγκένο στο 18ο λεπτό.

Στην αντίπερα όχθη, το δυνατό σουτ του Yuya Asano αποκρούστηκε από τον Daiya Maekawa λίγα λεπτά πριν η Sapporo, η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην J1 φέτος, πάρει το προβάδισμα στο 26ο λεπτό.

Η σέντρα του Takuro Kaneko από τα δεξιά αποκρούστηκε από τον καταδυόμενο Maekawa, αλλά μόνο μέχρι τον Ταϊλανδό μέσο Supachok Sarachat, ο οποίος δεν έκανε λάθος με κοντινό πλασέ.

Ο Ινιέστα έδειξε τις ικανότητές του, αρχικά με μια αιωρούμενη πάσα στον Γκοτόκου Σακάι κατά μήκος της πλάγιας γραμμής. Στη συνέχεια ο 39χρονος ήταν σε δράση, με τα ελεύθερα σουτ και τις επαφές του μέσα και γύρω από την περιοχή να δημιουργούν προβλήματα στη Σαπόρο.

Ο σπουδαίος Ισπανός Αντρές Ινιέστα (8) παίζει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της πρώτης κατηγορίας της J-League εναντίον της Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με τη Vissel Kobe. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Κόμπε έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Πάτρικ δεν κατάφερε να συνδεθεί με τη χαμηλή σέντρα του Κότα Γιουρούκι.

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας Yuya Osako μπήκε στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν έξι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα κοντινά σουτ των Patric και Yoshinori Muto σώθηκαν από την απελπισμένη άμυνα της Sapporo.

Ο Asano δοκίμασε αμέσως τον Maekawa στην άλλη άκρη πριν το νούμερο 8 αποβληθεί για την Kobe στο 57ο λεπτό, σηματοδοτώντας το τέλος της περιπέτειας του Iniesta με 21 γκολ στην J1 στην ομάδα.

Στο 65ο λεπτό, ο Maekawa έσπρωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή, αφού η προσπάθεια του Asano έδειχνε να κατευθύνεται προς ένα δεύτερο γκολ της Sapporo. Στο 74ο λεπτό, η κεφαλιά του Οσάκο από σέντρα του Μούτο πέρασε ελάχιστα άουτ, πριν η αντίσταση της Κόμπε ανταμειφθεί με την κεφαλιά του Ματέους Θούλερ από κόρνερ στο 85ο λεπτό.

Η καταδυόμενη κεφαλιά του Νταϊχάτσι Οκαμούρα χτύπησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις, καθώς η Σαπόρο συνέχισε μάταια να ψάχνεται, αρκούμενη στην ισοπαλία που την φέρνει ξανά στους 27 βαθμούς.

Η Ναγκόγια Γκράμπους κέρδισε 2-0 στην έδρα της Καβασάκι Φροντέιλ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς, έναν βαθμό μπροστά από τη Βισέλ, που έχει ένα παιχνίδι στο χέρι.

Ο Ισπανός Andres Iniesta χαιρετά το κοινό μετά τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας J-League με την Consadole Sapporo στο στάδιο Noevir στο Κόμπε της δυτικής Ιαπωνίας, την 1η Ιουλίου 2023, στην τελευταία του εμφάνιση με την Vissel Kobe ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ουράβα Ρεντς βρέθηκε πίσω στο σκορ και κέρδισε με 2-1 στην έδρα της Σαγκάν Τοσού, πλησιάζοντας στον πόντο την Κόμπε. Η Αλμπιρέξ Νιιγκάτα νίκησε 2-0 εντός έδρας τη Σανφρέτσε Χιροσίμα, ενώ η Κασίμα Αντλερς έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Κιότο Σάνγκα.

Η FC Tokyo νίκησε 1-0 εντός έδρας την Kashiwa Reysol, ενώ η Yokohama FC και η Gamba Osaka αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0.