Ποδόσφαιρο: Ο Καμάντα σκοράρει το πρώτο γκολ της Λάτσιο, οι Κούμπο και Ασάνο διπλασιάζουν την ευρωπαϊκή τους συγκομιδή

Ο Ντάιτσι Καμάντα άνοιξε τον λογαριασμό του με τη Λάτσιο με αξέχαστο τρόπο το Σάββατο, σκοράροντας το νικητήριο τέρμα στη νίκη με 2-1 επί της πρωταθλήτριας της Serie A, Νάπολι, στο Stadio Diego Armando Maradona.

Ο Daichi Kamada (L) της Λάτσιο σκοράρει το νικητήριο γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της ιταλικής Serie A με τη Νάπολι στο Stadio Diego Armando Maradona στη Νάπολι της Ιταλίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους πολλούς Ιάπωνες σκόρερ της βραδιάς στην Ευρώπη, με τον Takefusa Kubo να σκοράρει δύο φορές στην πρώτη νίκη της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην ισπανική La Liga, ενώ ο Takuma Asano της Μπόχουμ σκόραρε επίσης δύο φορές και ο Ko Itakura σκόραρε για την Borussia Mönchengladbach στη γερμανική Bundesliga.

Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν θετική εξέλιξη για τον προπονητή της Samurai Blue, Hajime Moriyasu, ενόψει των φιλικών αγώνων με τη Γερμανία στις 9 Σεπτεμβρίου και την Τουρκία τρεις ημέρες αργότερα.

Ο Kamada πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 52ο λεπτό στη Νάπολι, αφού πήρε την μπάλα στην άκρη της περιοχής και τη μετέφερε μέσα πριν τραβήξει τη σκανδάλη με το αριστερό του πόδι. Το καλά εκτελεσμένο σουτ πέρασε ανάμεσα από τα πόδια ενός αμυντικού πριν καταλήξει στη μακρινή γωνία των διχτύων.

“Είναι ένα σημαντικό γκολ και μια νίκη για μένα και για την ομάδα”, δήλωσε ο Καμάντα αφού η Λάτσιο πήρε τους πρώτους της βαθμούς μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα των αγώνων της.

Ο Daichi Kamada της Λάτσιο (2ος από δεξιά) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της ιταλικής Serie A με τη Νάπολι στο Stadio Diego Armando Maradona στη Νάπολι της Ιταλίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το γκολ προήλθε από μια έξυπνη προσποίηση του Λουίς Αλμπέρτο, ο οποίος είχε δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με τακουνάκι στο 30ο λεπτό, δύο λεπτά πριν η Νάπολι ισοφαρίσει όταν ο Πιοτρ Ζιελίνσκι έδιωξε από μακριά.

Ο Κούμπο ανέβασε τον αριθμό των τερμάτων του στη La Liga στα τρία με άλλη μια εμφάνιση ως άνθρωπος του αγώνα, καθώς η Σοσιεδάδ νίκησε 5-3 τη Γρανάδα στην έδρα της.

Ο επιθετικός διέσπασε την ψηλή άμυνα των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ στο ένατο λεπτό, πριν κάνει το 2-1 στο 44ο λεπτό, όταν έσκασε στο κέντρο και τοποθέτησε το σουτ του μέσα από το οριζόντιο δοκάρι, μετά από μια μικρή εκτροπή από έναν αμυντικό.

Τα έξυπνα πόδια του Κούμπο στην περιοχή του πέναλτι επέτρεψαν στην ομάδα του να πετύχει το τρίτο γκολ με τον Μάρτιν Ζουμπιμέντι στο 59ο λεπτό, ενώ η πάσα του πρωταγωνιστή απομακρύνθηκε για αυτογκόλ στο 76ο λεπτό, δίνοντας προβάδισμα 5-1 στη Σοσιεδάδ, πριν η Γρανάδα μειώσει κατά δύο γκολ.

Ο Takuma Asano της Μπόχουμ (Δ) σκοράρει το δεύτερο γκολ του εναντίον της Άουγκσμπουργκ κατά τη διάρκεια αγώνα της γερμανικής Bundesliga στην WWK Arena στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο επιθετικός της Bundesliga Asano πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν, πριν προσθέσει άλλο ένα. Η Μπόχουμ έφτασε δύο φορές στην ισοπαλία 2-2 στο Άουγκσμπουργκ.

Ο Asano χρησιμοποίησε το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού για να σκοράρει στον αέρα από κοντά στο 45ο λεπτό, πριν σκοράρει στο 64ο λεπτό από εναέρια μπαλιά στην περιοχή, χρησιμοποιώντας το ίδιο μέρος του ποδιού του για να τοποθετήσει ένα δύσκολο βολέ στο μακρινό δοκάρι από δύσκολη γωνία.

Ο αμυντικός Itakura σημείωσε το δεύτερο γκολ του στη σεζόν για τη Mönchengladbach. Η εύστοχη κεφαλιά του μετά από κόρνερ βρήκε την εξωτερική γωνία στο 30ό λεπτό της εντός έδρας ήττας με 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λερόι Σανέ ισοφάρισε στο 58ο λεπτό για την Μπάγερν πριν ο Ματίς Τελ με κεφαλιά ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν το τέλος για τους 11 φορές πρωταθλητές.

Ο εξτρέμ Καόρου Μιτόμα έδωσε την ασίστ για το χατ-τρικ του Έβαν Φέργκιουσον, καθώς η Μπράιτον νίκησε 3-1 εντός έδρας τη Νιούκαστλ για την αγγλική Premier League, ενώ ο αμυντικός της Στουτγάρδης Χιρόκι Ίτο ήταν επίσης στο στόχαστρο, καθώς η ομάδα του νίκησε 5-0 τη Φράιμπουργκ εντός έδρας στη Γερμανία.

Ο Τακούμι Μιναμίνο, ο οποίος έχει μείνει εκτός των επερχόμενων φιλικών αγώνων της Ιαπωνίας παρά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη σεζόν, έδωσε μια ασίστ καθώς η Μονακό νίκησε 3-0 τη Λανς στην έδρα της και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα της γαλλικής Ligue 1.