Ποδόσφαιρο: Ο Κοντάι Σένγκα κάνει 10 συμμετοχές και οι Μετς συντρίβουν τους Ντι-Μπακς με 11-1

Ο Kodai Senga κυριάρχησε στους Arizona Diamondbacks για έξι scoreless innings την Πέμπτη και οδήγησε τους New York Mets στη νίκη με 11-1.

Ο Ιάπωνας δεξιόχειρας επέτρεψε μόλις δύο χτυπήματα και δύο περιπάτους, ενώ έβγαλε έξω 10 παίκτες στο πέμπτο του παιχνίδι με διψήφιο αριθμό αποχωρήσεων στη σεζόν.

Ο Kodai Senga των New York Mets ρίχνει εναντίον των Arizona Diamondbacks στο Citi Field στη Νέα Υόρκη στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. (AP/ WeLoveSports)

Αφού δέχτηκε ένα μονό στο πρώτο inning, ο Senga (11-7) απέσυρε 13 συνεχόμενους παίκτες μέχρι το πέμπτο inning στο Citi Field.

Βρέθηκε στην πρώτη του εμπλοκή της ημέρας στο έκτο inning, φορτώνοντας τις βάσεις με διαδοχικούς περιπάτους πριν τελειώσει το inning με ένα fly-out του Christian Walker.

Σε τρία παιχνίδια τον Σεπτέμβριο, ο Senga επέτρεψε μόλις τρία runs σε 19 innings, μειώνοντας τον ERA του στο 2,95 και ενισχύοντας την υποψηφιότητά του για το Cy Young και το National League Rookie of the Year.

“Είμαι απλά χαρούμενος, αλλά δεν το σκέφτομαι πραγματικά αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Senga.

Ο Brandon Nimmo άνοιξε το σκορ για τους Mets με ένα διπλό RBI στο τέλος του τρίτου inning. Ο Τζόναθαν Αραούζ ολοκλήρωσε το σκορ με ένα home run τριών ράνκινγκ στην όγδοη περίοδο.

Στο υπόλοιπο MLB, ο Kenta Maeda έριξε επτά innings με τέσσερα χτυπήματα και δύο run, βοηθώντας τους Minnesota Twins, που προηγούνται στην American League, να νικήσουν τους Chicago White Sox με 10-2.

Ο Maeda (5-7) έκανε οκτώ outs με μπάλες. Έδωσε ένα homer δύο ρανς στον Andrew Vaughn στο κάτω μέρος του έβδομου inning στο Guaranteed Rate Field.