Ποδόσφαιρο: Ο Μάνα Ιβαμπούτσι, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011, αποσύρεται από την ενεργό δράση

Η Μάνα Ιβαμπούτσι, πρώην Ιάπωνας επιθετικός που βοήθησε τη Ναντέσικο Ιαπωνίας να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο του 2011, ανακοίνωσε την Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σταματά την καριέρα της.

Η 30χρονη, η οποία άφησε τον Ιούνιο την αγγλική Άρσεναλ, ομάδα της Super League γυναικών, έγραψε “Αποφάσισα να αποσυρθώ ως επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια”, ευχαριστώντας τους οπαδούς της και ανακοινώνοντας ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Mana Iwabuchi αντιδρά αφού σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης στην ισοπαλία 1-1 μεταξύ της Ιαπωνίας και του Καναδά κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του ομίλου Ε στο τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 21 Ιουλίου 2021 στο Sapporo Dome, στη βόρεια Ιαπωνία ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Iwabuchi, η οποία έχει αγωνιστεί στη Γερμανία και την Αγγλία, έχει παίξει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα για την Ιαπωνία και ήταν βασικό μέλος της ομάδας του Nadeshiko για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από δύο χρόνια.

Ωστόσο, δεν επιλέχθηκε να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του φετινού καλοκαιριού, όπου η Ιαπωνία έφτασε στα προημιτελικά για πρώτη φορά σε δύο διοργανώσεις.