Ποδόσφαιρο: Ο Μοριγιάσου αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην AFC μετά την επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Χατζίμε Μοριγιάσου ανακηρύχθηκε την Τρίτη για πρώτη φορά προπονητής της χρονιάς από την Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC), αφού οδήγησε τη χώρα του σε νίκες επί των πρώην πρωταθλητών Γερμανίας και Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Οι Σαμουράι κέρδισαν έναν δύσκολο όμιλο στο Κατάρ, στον οποίο συμμετείχε και η Κόστα Ρίκα στα τέλη του περασμένου έτους, πριν χάσουν στα πέναλτι από την τελική ημιφιναλίστ Κροατία στους 16.

Ο Hajime Moriyasu, προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών της Ιαπωνίας, παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου στο στάδιο Noevir στην πόλη Kobe της δυτικής Ιαπωνίας, στις 16 Οκτωβρίου 2023, την παραμονή του διεθνούς φιλικού αγώνα με την Τυνησία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο 55χρονος Μοριγιάσου έγινε ο πρώτος προπονητής που διατηρεί τη θέση του προπονητή της Ιαπωνίας μετά από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από το ντεμπούτο της ομάδας το 1998 στη Γαλλία.

Φέτος, η Ιαπωνία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουρουγουάη και έχασε από την Κολομβία, πριν κερδίσει τα έξι τελευταία διεθνή φιλικά παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένης της νίκης με 4-1 επί της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας 24 γκολ στη διαδικασία.

Οι άλλοι Ιάπωνες νικητές ήταν ο μέσος της FC Tokyo Kuryu Matsuki, 20 ετών, ο οποίος ανακηρύχθηκε Νέος Παίκτης της Χρονιάς στην κατηγορία των ανδρών, και η επιθετικός της Τσέλσι Maika Hamano, 19 ετών, η οποία κέρδισε το βραβείο νέων στην κατηγορία των γυναικών.

Ο Σαουδάραβας επιθετικός της Al Hilal, Salem Al Dawsari, κέρδισε τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στους άνδρες και η Αυστραλή επιθετικός της Chelsea, Samantha Kerr, κέρδισε τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στις γυναίκες.