Ποδόσφαιρο: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας.

Ο Ιάπωνας επιθετικός Ρίτσου Ντοάν πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ για να βοηθήσει τη Φράιμπουργκ να νικήσει τον Ολυμπιακό με 5-0 εντός έδρας και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Ο Doan έστησε την κεφαλιά του Michael Gregoritsch από κόρνερ στο 18ο λεπτό στο Stadion am Wolfswinkel για το 2-0, πριν πάρει μια χαμένη μπάλα για να ολοκληρώσει το σκορ στο 77ο λεπτό, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση.

Ο Γκρέγκοριτς πέτυχε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο, πριν ο Κίλιαν Σιλντίλια προσθέσει ένα τέταρτο πριν την ανάπαυλα σε μια μονόπλευρη νίκη που φέρνει τη Φράιμπουργκ σε απόσταση 12 βαθμών από την πρωτοπόρο Γουέστ Χαμ, ενόψει του τελευταίου αγώνα. Οι νικητές του ομίλου προκρίνονται στους 16, ενώ οι δεύτεροι αντιμετωπίζουν την τρίτη ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση από τη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Kaoru Mitoma, ο οποίος έχασε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 για την Ιαπωνία αυτόν τον μήνα, έπαιξε 69 λεπτά για την Μπράιτον, η οποία εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου Β με νίκη 1-0 στην ΑΕΚ.

“Είναι μόνο ένα βήμα προς τον στόχο μας για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά θέλω να το απολαύσω σήμερα”, δήλωσε ο εξτρέμ, ο οποίος αποκάλυψε μετά το παιχνίδι ότι η απουσία του για δυόμισι εβδομάδες οφειλόταν σε τραυματισμό στον μηρό.

Ο Ιάπωνας αρχηγός Wataru Endo έπαιξε σε όλο το 90λεπτο καθώς η Λίβερπουλ νίκησε 4-0 την ΛΑΣΚ στην έδρα της και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο Ε και εξασφάλισε μια θέση στους 16, ενώ ο μέσος Hidemasa Morita έπαιξε επίσης σε όλο το παιχνίδι καθώς η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Αταλάντα και εξασφάλισε μια θέση στα πλέι οφ τερματίζοντας δεύτερος στον όμιλο Δ.

Στο Europa Conference League, ο Takuro Kaneko σκόραρε για την Dinamo Zagreb, καθώς επικράτησε 2-0 της Astana για τον Γ’ όμιλο.

Ο Ritsu Doan (L) της Φράιμπουργκ σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα Europa League στο Stadion am Wolfswinkel στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας στις 30 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)