Ποδόσφαιρο: Ο πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας Μάγια Γιοσίντα θα ενταχθεί στους Λος Άντζελες Γκάλαξι

Η πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας Μάγια Γιοσίντα υπέγραψε στην αμερικανική ομάδα Major League Soccer LA Galaxy, ανέφερε την Παρασκευή η αθλητική ιστοσελίδα The Athletic.

Η Γιοσίντα, η οποία κλείνει τα 35 της χρόνια τον επόμενο μήνα, ήταν ελεύθερη αφότου έφυγε από τη Σάλκε αυτό το καλοκαίρι, η οποία υποβιβάστηκε από τη γερμανική Bundesliga στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο κεντρικός αμυντικός έχει 127 συμμετοχές με τη χώρα του, συμπεριλαμβανομένων τριών συνεχόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ήταν αρχηγός των Μπλε Σαμουράι στο περσινό τουρνουά στο Κατάρ, παίζοντας κάθε λεπτό της εκστρατείας τους, η οποία έληξε με έξοδο στους 16 του γύρου.

Ο Maya Yoshida της Ιαπωνίας πασάρει την μπάλα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του ομίλου Ε του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κόστα Ρίκα στο στάδιο Ahmad Bin Ali στο Al Rayyan του Κατάρ στις 27 Νοεμβρίου 2022. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Έκτοτε δεν έχει εκπροσωπήσει την Ιαπωνία, με τις επιλογές του προπονητή Χατζίμε Μοριγιάσου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο να σηματοδοτούν αλλαγή γενιάς στην εθνική ομάδα.

Ο Γιοσίντα ξεκίνησε την καριέρα του από την κορυφαία ομάδα της J-League, την Nagoya Grampus, πριν μετακομίσει στο εξωτερικό, στην τότε κορυφαία ολλανδική ομάδα VVV-Venlo το 2010.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Σαουθάμπτον, παίζοντας οκτώ σεζόν στην Premier League πριν μετακομίσει στη Σαμπντόρια και τη Σάλκε.