Ποδόσφαιρο: Ο πρώην Ιάπωνας επιθετικός Ταντανάρι Λι αποσύρεται στο τέλος της σεζόν

Ο Tadanari Lee σκοράρει το νικητήριο γκολ της Ιαπωνίας εναντίον της Αυστραλίας στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης του τελικού του Ασιατικού Κυπέλλου στη Ντόχα τον Ιανουάριο του 2011. ( WeLoveSports)

Ο πρώην επιθετικός της Ιαπωνίας και της Σαουθάμπτον, Ταντανάρι Λι, θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Albirex Niigata Singapore.

Ο 37χρονος σκόραρε το νικητήριο βολέ για την Ιαπωνία στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου του 2011 εναντίον της Αυστραλίας, με τους Σαμουράι να κερδίζουν 1-0 μετά από παράταση στη Ντόχα.

Ο Λι εντάχθηκε στην FC Tokyo το 2004 και έπαιξε για τις Kashiwa Reysol και Sanfrecce Hiroshima πριν ενταχθεί στη Southampton τον Ιανουάριο του 2012, τότε στην Championship, τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Μετά την άνοδο των Saints δεν πραγματοποίησε ούτε μία συμμετοχή στην Premier League και επέστρεψε στην Ιαπωνία το 2014, παίζοντας για τις Urawa Reds, Yokohama F Marinos και Kyoto Sanga πριν μετακομίσει πέρυσι στη Σιγκαπούρη.

Ο Λι σημείωσε 71 γκολ σε 301 παιχνίδια στην J-League, την κορυφαία κατηγορία, και δύο φορές σε 11 παιχνίδια για την Ιαπωνία.

“Κατάφερα να περάσω μια πολύ καλή ποδοσφαιρική καριέρα, πάντα με την υποστήριξη του κόσμου”, ανέφερε σε δήλωσή του.