Ποδόσφαιρο: Ο πρώην Ισπανός επιθετικός Μάτα εντάσσεται στην πρωταθλήτρια J1 Κόμπε

Ο πρώην νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Champions League, Χουάν Μάτα, εντάχθηκε στην Vissel Kobe, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η κορυφαία ομάδα της J-League.

Ο 35χρονος Ισπανός πλέι μέικερ, ο οποίος ήταν χωρίς σύλλογο από τότε που άφησε την τουρκική Γαλατάσαραϊ το καλοκαίρι, θα ενταχθεί σε μια ομάδα του Κόμπε που κυνηγάει τον τίτλο της J1.

Ο πρώην νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ Χουάν Μάτα παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου στο Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς ο 35χρονος εντάσσεται στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας της J-League Vissel Kobe ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η ισπανική ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 μαζί με τον Αντρές Ινιέστα, το πρώην αστέρι της Vissel, δήλωσε ο Μάτα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρώην νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Champions League Χουάν Μάτα ποζάρει στο Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς ο 35χρονος εντάσσεται στην κορυφαία ομάδα της J-League Vissel Kobe ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Μάτα αποκάλυψε επίσης ότι είναι θαυμαστής των έργων του Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, λέγοντας: “Ήθελα να έρθω σε αυτή τη χώρα εδώ και πολύ καιρό”.

Ο Μάτα αναμένεται να φορέσει το νούμερο 64 στην Κόμπε, όπως έκανε και στη Γαλατασαράι, στη μνήμη της μητέρας του, η οποία πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

Ο Μάτα αναμένεται να αντικαταστήσει τον πρώην μέσο της Κόμπε, Μιτσούκι Σάιτο, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό γόνατο στον αγώνα με την Κασίβα Ρεϊσόλ στις 19 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος για ένα χρόνο.

Ο επιδέξιος επιθετικός έπαιξε για τη Βαλένθια στην ισπανική La Liga πριν κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την αγγλική Premier League, την Τσέλσι, το 2012.

Πέρασε οκτώμισι σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2014, όπου ήταν συμπαίκτης με τον πρώην Ιάπωνα νούμερο 10, Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη Σερέζο Οσάκα.