Ποδόσφαιρο: Ο πρώην προπονητής της Κασίμα Ισίι θα προπονήσει την Ταϊλάνδη

Ο Masatada Ishii, πρώην προπονητής των ομάδων J-League Kashima Antlers και Omiya Ardija, θα αναλάβει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της Ταϊλάνδης, δήλωσαν την Τετάρτη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο 56χρονος Ishii θα γίνει ο δεύτερος Ιάπωνας προπονητής της Ταϊλάνδης, μετά τη διετή θητεία του Akira Nishino από τον Ιούλιο του 2019.

Φωτογραφία τραβηγμένη την 1η Ιανουαρίου 2017, δείχνει τον Masatada Ishii, τότε προπονητή της Kashima Antlers, μετά την ολοκλήρωση του νταμπλ πρωταθλήματος και κυπέλλου της J-League με τη νίκη 2-1 επί της Kawasaki Frontale στον τελικό του Emperor’s Cup. ( WeLoveSports)

Η Ταϊλάνδη είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από τη Νότια Κορέα, στον δεύτερο γύρο των ασιατικών προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα συνδιοργανώσουν ο Καναδάς, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία είναι προγραμματισμένο να δώσουν φιλικό αγώνα στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Ο Ishii οδήγησε την Κασίμα στην κατάκτηση του τίτλου της πρώτης κατηγορίας της J-League και του Emperor’s Cup τη σεζόν 2016. Μετά την απόλυσή του στα μέσα της σεζόν από την Κασίμα το 2017, ο Ισίι διετέλεσε προπονητής της Ομίγια και των ταϊλανδέζικων συλλόγων Σαμούτ Πρακάν Σίτι και Μπουριράμ Γιουνάιτεντ.