Ποδόσφαιρο: Ο πρώτος σκόρερ της χρονιάς Yuya Osako αναδείχθηκε MVP μετά τον πρώτο τίτλο της Kobe J1

Ο επιθετικός της Vissel Kobe, Yuya Osako, αναδείχθηκε την Τρίτη για πρώτη φορά πολυτιμότερος παίκτης της J-League, αφού ο κοινός πρώτος σκόρερ της σεζόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον παρθενικό τίτλο της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.

Ο 33χρονος έχει πετύχει 22 γκολ φέτος και ξεκίνησε βασικός σε όλους τους 34 αγώνες της Κόμπε για την J1, εκτός από δύο. Το παιχνίδι του στο κράτημα, η ικανότητα του να σουτάρει με τα πόδια και το κεφάλι και η ικανότητα του να πασάρει ήταν ζωτικής σημασίας για την επίθεση και την κατάκτηση του τίτλου από τον σύλλογο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της υπέροχης ιστορίας της Vissel Kobe με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου J1”, δήλωσε ο πρώην παίκτης της Κολωνίας και της Βέρντερ Βρέμης στην τελετή απονομής. “Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον τίτλο του καλύτερου παίκτη και του πρώτου σκόρερ στη J-League.

Ο επιθετικός της Vissel Kobe Yuya Osako απεικονίζεται με τα τρόπαιά του στην τελετή απονομής των βραβείων της J-League στη Γιοκοχάμα στις 5 Δεκεμβρίου 2023. Αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην J-League και ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ στην κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας τη φετινή σεζόν ( WeLoveSports).

Η διάκριση αυτή έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την αποστολή της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής των Samurai Blue, Hajime Moriyasu, βασίστηκε πολύ σε αυτόν κατά τη διάρκεια των ασιατικών προκριματικών αγώνων.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση ήρθε αφού ο Οσάκο συνέχισε να παίζει για να βοηθήσει την απειλούμενη με υποβιβασμό Κόμπε την περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός ότι υπέφερε από πόνους στον δεξιό μηρό και το ισχίο του. Ανάρρωσε από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του τρίτου συνεχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ήταν και φέτος απέδειξε ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Ιαπωνίας.

“Δεν υπήρξε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε και να προπονούμαστε και ήταν συναρπαστικές οι μέρες μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο Οσάκο. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις άλλες 17 ομάδες του πρωταθλήματος που έπαιξαν εναντίον μας.

Ο Οσάκο ήταν μαζί με τον συμπαίκτη του στην Κόμπε και πρώην διεθνή Ιάπωνα Γιοσινόρι Μούτο στην καλύτερη ενδεκάδα, καθώς και με τον πρώτο σκόρερ της Γιοκοχάμα Φ Μαρίνος Άντερσον Λόπες στην τριπλή επίθεση.

Ο αρχηγός της Κόμπε, Χοτάρου Γιαμαγκούτσι, επιλέχθηκε για την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον Γιασουτούτο Γουακιζάκα της Καβασάκι Φροντέιλ και τον νυν παίκτη της Ουράβα Ρεντς, Ατσούκι Ίτο, να καταλαμβάνουν τις άλλες δύο θέσεις.

Ο τερματοφύλακας της Urawa, Shusaku Nishikawa, μαζί με τους κεντρικούς αμυντικούς Alexander Scholz και Marius Hoibraten, βρίσκονται επίσης στην κορυφαία ενδεκάδα, αντικατοπτρίζοντας την καλύτερη άμυνα στην J1 φέτος με 27 γκολ παθητικό. Οι Gotoku Sakai (Kobe) και Seiya Maikuma (Cerezo Osaka) συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας.

Ο 21χρονος ακραίος επιθετικός της Albirex Niigata, Shunsuke Mito, αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης, ενώ ο επιθετικός της FC Tokyo, Ryoma Watanabe, κέρδισε το βραβείο καλύτερου γκολ για το γκολ που πέτυχε εναντίον της Cerezo Osaka στις 15 Απριλίου, όταν έλεγξε την μπάλα με το στήθος και σκόραρε με ένα γυριστό βολέ από τα 20 μέτρα.