Ποδόσφαιρο: Ο Σάκι Κουμαγκάι θέλει να μιμηθεί τους πρώην αρχηγούς της Ναντέσικο

Αρχηγός της Nadeshiko Ιαπωνίας για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, η αμυντικός Saki Kumagai στοχεύει να μιμηθεί τους επιφανείς προκατόχους της, οδηγώντας την ομάδα της πίσω στις κορυφαίες χώρες του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η 32χρονη θα είναι το μοναδικό εναπομείναν μέλος της ομάδας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 στο φετινό τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 20 Ιουλίου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα είναι επίσης η γηραιότερη παίκτρια υπό τον προπονητή της Ιαπωνίας Futoshi Ikeda.

“Θέλω να παραμείνω μια αρχηγός που, τελικά, όλοι πιστεύουν ότι ήταν σωστό να την ακολουθήσω”, δήλωσε η Kumagai, η οποία θα φορέσει τη φανέλα της AS Roma τη νέα σεζόν του συλλόγου μετά τη θητεία της στη Μπάγερν Μονάχου.

Η Saki Kumagai (4), η Yuki Nagasato (C) και η αρχηγός Homare Sawa (μπλε 10) της Ιαπωνίας τρέχουν για να πανηγυρίσουν το γκολ της Sawa στην παράταση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 17 Ιουλίου 2011. ( WeLoveSports)

Η Kumagai, σκόρερ του νικητήριου πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας πριν από 12 χρόνια, είδε από κοντά τη μελλοντική νικήτρια της Χρυσής Μπάλας Homare Sawa καθώς ηγήθηκε της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένου του θεαματικού γκολ της στην παράταση του τελικού εναντίον των ΗΠΑ.

Η εμβληματική Σάουα αντικαταστάθηκε από μια άλλη μαέστρο της μεσαίας γραμμής, την Άγια Μιγιάμα, η οποία με την συμπονετική ηγεσία της βοήθησε τη Ναντέσικο να τερματίσει δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 στον Καναδά.

Διατηρώντας όσα έμαθε από αυτές τις δύο παίκτριες, η Κουμαγκάι είναι αποφασισμένη να ηγηθεί με τον δικό της τρόπο, εστιάζοντας στη συνοχή της ομάδας χωρίς να επικεντρώνεται στον ρόλο του αρχηγού.

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας Saki Kumagai (Γ) προπονείται με τις συμπαίκτριές της στην Τσίμπα στις 28 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

“Με επηρέασαν πολύ, αλλά παραμένω αυτή που είμαι”, δήλωσε η Kumagai, η οποία εθεάθη να επικοινωνεί συχνά με τις νεαρές συμπαίκτριές της και το επιτελείο της ομάδας κατά τη διάρκεια της προπονητικής κατασκήνωσης πριν από το τουρνουά που ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου.

“Γνωρίζω ότι πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί για να συγκολλήσουμε την ομάδα και να τονώσουμε το ηθικό (πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο).

Η απροσδόκητη απουσία του Mana Iwabuchi, ενός άλλου επιθετικού που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011, σημαίνει ότι ο Kumagai, ο οποίος ήταν επίσης αρχηγός της Ιαπωνίας στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, δεν έχει κανέναν ισάξιο στην ομάδα όσον αφορά την εμπειρία μεγάλων αγώνων.

Η Saki Kumagai (Γ), αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας, μιλάει στο Τόκιο στις 6 Ιουλίου 2023, τελευταία ημέρα της προπονητικής κατασκήνωσης στην Τσίμπα της ανατολικής Ιαπωνίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις 20 Ιουλίου ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Μάλιστα, είναι η μόνη παίκτρια που έχει απομείνει από τους επόμενους δύο μεγάλους τελικούς, που κέρδισαν και οι δύο οι ΗΠΑ, πριν η Ιαπωνία προκριθεί καταστροφικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η Κουμαγκάι θα έχει μαζί της 14 ντεμπούτο, καθώς και οκτώ παίκτες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία, όπου αποκλείστηκαν στους 16.

Ο Σάκι Κουμαγκάι της Μπάγερν Μονάχου σηκώνει το ασημένιο και πανηγυρίζει την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γερμανίας, στο Μόναχο στις 28 Μαΐου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Τώρα πρέπει απλώς να δοκιμάσω την τύχη μου”, δήλωσε ο Kumagai, ο οποίος συνάντησε προσωπικά τον Iwabuchi, 30 ετών, μετά την ανακοίνωση της επιλογής και έλαβε λόγια ενθάρρυνσης.

“Με επέλεξαν να παίξω και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φέρω την απάντηση στο γήπεδο”, είπε.