Ποδόσφαιρο: Ο Σοχέι Οχτάνι πετυχαίνει το 23ο homer του στο MLB και το 150ο στην καριέρα του στους Angels

Ο Shohei Ohtani πέτυχε το 23ο home run του στο MLB, και έγινε μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας που πετυχαίνει 150 home runs στο Major League μετά τον Hideki Matsui. Οι Los Angeles Angels έχασαν με 10-9 από τους Kansas City Royals σε μια συντριπτική ήττα.

Ο Ohtani συνέτριψε ένα changeup του Taylor Clarke από την πρώτη πίτσα στο έβδομο inning πάνω από τον τοίχο του κεντρικού γηπέδου στο Kauffman Stadium, με το σόλο σουτ να δίνει προβάδισμα στους Angels με 8-2. Επίσης, ισοφάρισε την πρωτιά στο MLB με 56 RBI, μαζί με τον Rafael Devers των Boston Red Sox.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels φοράει ένα κράνος “kabuto” πολεμιστή σαμουράι για να γιορτάσει το home run του με τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα MLB εναντίον των Kansas City Royals στο Kansas City, Missouri στις 17 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels πετυχαίνει το 23ο home run του στο MLB, το 150ο για τον σύλλογο, στο έβδομο inning εναντίον των Kansas City Royals στο Kauffman Stadium στο Kansas City, Missouri στις 17 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Οχτάνι επέκτεινε το σερί επιτυχιών του σε 14 παιχνίδια, κάνοντας 1 προς 4 με δύο ράνκινγκ. Σημείωσε το άλλο run στο πέμπτο inning, όταν έκανε ground out με runners στις γωνίες και ένα out.

“Είμαι χαρούμενος που έκανα αυτό το βήμα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να χτυπήσω 151 αύριο”, δήλωσε ο Ohtani μετά το τελευταίο homer του, το οποίο του έδωσε προβάδισμα τεσσάρων ράνκινγκ από τον κορυφαίο της American League Aaron Judge των Yankees, ο οποίος πέρυσι είχε χτυπήσει 62 ράνκινγκ ρεκόρ στην American League, όντας στη δεύτερη θέση.

Ο Ματσούι, ο οποίος πέτυχε 175 homerun στο MLB, κυρίως για τους Γιάνκις, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήρε τον συμπατριώτη του, ο οποίος τον μιμείται στο πιάτο, ενώ διαπρέπει στο λοφίσκο.

“Κανείς δεν εκπλήσσεται περισσότερο από αυτό που κάνει ο Οχτάνι”, δήλωσε ο 49χρονος το Σάββατο σε μια παιδική κλινική μπέιζμπολ στη Νέα Υόρκη. “Ήταν αδύνατο σε αυτή την εποχή. Κάνει κάτι απίστευτο που είναι σχεδόν αδιανόητο.

Ο Kodai Senga (6-4) ανακηρύχθηκε ηττημένος αφού ο δεξιόχειρας άφησε τέσσερα ρανς με πέντε χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο home runs, σε 6-2/3 λεπτά στην ήττα των New York Mets με 5-3 από τους St. Louis Cardinals.

Ο Hideki Matsui (C) ποζάρει για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπέιζμπολ στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)