Ποδόσφαιρο: Ο Τακεφούσα Κούμπο πέτυχε το πρώτο γκολ της Σοσιεδάδ στη φετινή σεζόν στην ισοπαλία με τη Χιρόνα

Ο Τακεφούσα Κούμπο πέτυχε το πρώτο γκολ της Ρεάλ Σοσιεδάδ στη φετινή ισπανική La Liga το Σάββατο, σκοράροντας από νωρίς στην ισοπαλία 1-1 με τη Χιρόνα.

Προσπαθώντας να βελτιώσουν την τέταρτη θέση της περσινής σεζόν, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους μπροστά σε 30.848 θεατές στην Reale Arena, όταν ο Kubo άνοιξε το σκορ στο πέμπτο λεπτό.

Ο 22χρονος Ιάπωνας επιθετικός δεν άφησε καμία ελπίδα στον τερματοφύλακα της Girona, Paulo Gazzaniga, με ένα σουτ από την πρώτη στιγμή, αφού η σέντρα του Aihen Munoz τον βρήκε αμαρκάριστο στο κέντρο της περιοχής.

Η Ρεάλ στερήθηκε την πρώτη της εντός έδρας νίκη, όταν ο Ουκρανός διεθνής Αρτέμ Ντόβμπικ έπιασε την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο 72ο λεπτό.

Ο Takefusa Kubo (L) επιτίθεται για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ισπανικής La Liga εναντίον της Girona στην Reale Arena στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας στις 12 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

“Είναι απογοητευτικό να καταλήγουμε ισόπαλοι”, δήλωσε ο Κούμπο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 74ο λεπτό.

Ο Κούμπο, του οποίου τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν ήταν τα περισσότερα από Ιάπωνα παίκτη στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, δήλωσε ότι ήθελε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πίνακα των σκόρερ.

“Θα ήταν καλό αν μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το νούμερο, συμβάλλοντας παράλληλα στο καλό παιχνίδι της ομάδας”, δήλωσε. “Θέλω να πετύχω διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Ένας άλλος Ιάπωνας επιθετικός, ο Kaoru Mitoma, ξεκίνησε επίσης καλά τη σεζόν με την Μπράιτον στην αγγλική Premier League, βοηθώντας την να κερδίσει με 4-1 την ανεβασμένη Luton Town.

Ο ακραίος επιθετικός της Brighton and Hove Albion, Kaoru Mitoma (μπροστά), κάνει μια πάσα κατά τη διάρκεια του αγώνα της αγγλικής Premier League με την Luton Town στο Brighton της Αγγλίας στις 12 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 26χρονος εξτρέμ συνέβαλε στο άνοιγμα της Μπράιτον στο 36ο λεπτό με μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά που έστειλε με κεφαλιά στο σπίτι του ο Σόλι Μαρτς.

Ο Μίτομα ήταν επίσης καθοριστικός στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, αφού ξεπέρασε τον αντίπαλό του στα αριστερά και έβγαλε την μπάλα στον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και μετέτρεψε το πέναλτι που προέκυψε στο 71ο λεπτό.

Ο Ιάπωνας εξτρέμ Junya Ito άνοιξε τον λογαριασμό του στην πρεμιέρα της γαλλικής Ligue 1, όταν σκόραρε στο 10ο λεπτό για τη Stade de Reims στην ήττα της με 2-1 από τη Μαρσέιγ.