Ποδόσφαιρο: Ο Τακεφούσα Κούμπο της Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι ο μηνιαίος MVP της La Liga για τον Σεπτέμβριο

Ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής Τακεφούσα Κούμπο αναδείχθηκε την Παρασκευή παίκτης του μήνα της La Liga για τον Σεπτέμβριο, μετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο 22χρονος αστέρας των “Σαμουράι Μπλε” επικράτησε άλλων τεσσάρων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα και ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ της Μαδρίτης, και κέρδισε το μηνιαίο βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τακεφούσα Κούμπο της Ρεάλ Σοσιεδάδ ευχαριστεί τους φιλάθλους μετά τη νίκη της ομάδας του στο βασκικό ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Reale Arena στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Κούμπο πέτυχε τέσσερα γκολ κατά τη διάρκεια του μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλού τέρματος εναντίον της Γρανάδα στις 2 Σεπτεμβρίου, βοηθώντας τη Σοσιεδάδ να συγκεντρώσει 12 βαθμούς από τους συνολικά 15 διαθέσιμους.

Η μοναδική ήττα της Σοσιεδάδ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν η ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 17 Σεπτεμβρίου, με τον Κούμπο να συμμετέχει στο γκολ της ομάδας του σε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Μετά από ένα αργό ξεκίνημα στη σεζόν της ισπανικής πρώτης κατηγορίας, τα καλά αποτελέσματα της Σοσιεδάδ τον Σεπτέμβριο είδαν τον βασκικό σύλλογο να ανεβαίνει στην κορυφή του πίνακα.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Χατζίμε Μοριγιάσου όρισε την Τετάρτη τον Κούμπο στην αποστολή για τα διεθνή φιλικά με τον Καναδά και την Τυνησία αυτόν τον μήνα.