Ποδόσφαιρο: Ο Τακεχίρο Τομιγιάσου πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Άρσεναλ στο 50ό του ματς πρωταθλήματος

Ο Ιάπωνας αμυντικός Τακεχίρο Τομιγιάσου πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Άρσεναλ το Σάββατο στην εντός έδρας νίκη με 5-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Tomiyasu μπήκε ως αλλαγή στο 66ο λεπτό στο Emirates Stadium και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην τρίτη του σεζόν και 50ο παιχνίδι πρωταθλήματος με τους Gunners στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

“Επιτέλους… Και αυτό το γκολ είναι για τη μαμά μου που πέθανε πέρυσι”, έγραψε ο 24χρονος στο Instagram.

Ο προπονητής Μίκελ Αρτέτα χαιρέτισε τη συμβολή του πολύπλευρου παίκτη, τον οποίο έφερε από την Μπολόνια το καλοκαίρι του 2021.

Ο Takehiro Tomiyasu (R) της Άρσεναλ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα της αγγλικής Premier League με τη Sheffield United στο Emirates Stadium στο Λονδίνο στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Τον αγαπώ. Όλοι τον αγαπούν. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στα αποδυτήρια”, δήλωσε ο Ισπανός.

“Μπορείτε να δείτε την αντίδραση των συμπαικτών του σε αυτόν. Ήθελαν να βρίσκεται στο προσκήνιο, να διασκεδάζει. Είναι πάντα πολύ συγκρατημένος και πάντα κάνει πράγματα για τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι ένας φανταστικός παίκτης για την ομάδα.

Ήταν μια άνετη μέρα για την Άρσεναλ, με τον Eddie Nketiah να πετυχαίνει χατ-τρικ στο 58ο λεπτό, πριν ο Fabio Vieira προσθέσει ένα πέναλτι στο 88ο λεπτό.

Με τη νίκη αυτή, η Άρσεναλ έχει πλέον 24 βαθμούς, δύο πίσω από την πρωτοπόρο Τότεναμ μετά από 10 παιχνίδια.