Ποδόσφαιρο: Ο Τακούμι Μιναμίνο, σκόρερ και τροφοδότης στην ήττα της Μονακό με 5-2 από την PSG

Ο Ιάπωνας επιθετικός Τακούμι Μιναμίνο πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ, καθώς η Μονακό έχασε 5-2 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν για τη Ligue 1 την Παρασκευή.

Ο Minamino σκόραρε με το αριστερό του πόδι για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 22ο λεπτό, αφού ο τερματοφύλακας της PSG, Gianluigi Donnarumma, υπό την πίεση του επιθετικού της Μονακό, Folarin Balogun, έδωσε την μπάλα κατευθείαν στον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ στο Parc des Princes.

Ο Takumi Minamino της Μονακό ντριμπλάρει κατά τη διάρκεια του αγώνα Ligue 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Parc des Princes στις 24 Νοεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Ο Goncalo Ramos άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό και ο Kylian Mbappé αποκατέστησε το προβάδισμα της PSG από το σημείο του πέναλτι στο 39ο λεπτό. Ο Μιναμίνο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 45ο λεπτό, αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Ντοναρούμα, ενώ άλλη μια προσπάθεια από κοντά απέκρουσε και πάλι ο Ιταλός δύο λεπτά μετά την ανάπαυλα.

Ο Ousmane Dembele πέτυχε το τρίτο γκολ της PSG από δύσκολη γωνία στο 70ο λεπτό και ο Vitinha χτύπησε το δοκάρι δύο λεπτά αργότερα. Το ωραίο γύρισμα και η μπαλιά του Μιναμίνο έστησε τον Μπαλογκούν για το δεύτερο γκολ της Μονακό στο 75′, αλλά ο Ράνταλ Κόλο Μουάνι πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Μιναμίνο είχε ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν του με τη Μονακό με στυλ, σκοράροντας τρία γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια του και κερδίζοντας το βραβείο του παίκτη του μήνα της Ligue 1 για τον Αύγουστο. Είχε να σκοράρει από την Παρασκευή, αλλά το τέταρτο γκολ του στη σεζόν ήρθε στην πρώτη του συμμετοχή σε τρεις αγώνες.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η πρωτοπόρος PSG έχει πλέον 30 βαθμούς, ενώ η Μονακό παραμένει τρίτη με 24 βαθμούς.

Ο Takumi Minamino της Μονακό πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Ligue 1 στο Parc des Princes στις 24 Νοεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)