Ποδόσφαιρο: Ο φορμαρισμένος Τακεχίρο Τομιγιάσου ψηφίστηκε παίκτης του μήνα για την Άρσεναλ τον Οκτώβριο

Ο Ιάπωνας αμυντικός Τακεχίρο Τομιγιάσου ψηφίστηκε την Πέμπτη παίκτης του μήνα της Άρσεναλ για τον Οκτώβριο, αφού κέρδισε το 64% των ψήφων που έδωσαν οι οπαδοί του αγγλικού συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πολύπλευρος παίκτης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους “κανονιέρηδες” το Σάββατο, επιλέχθηκε μπροστά από τους Άγγλους Ντέκλαν Ράις και Μπουκάγιο Σάκα, καθώς και τον Βραζιλιάνο επιθετικό Γκάμπριελ Ζέσους.

Ο Takehiro Tomiyasu της Άρσεναλ (2ος από δεξιά) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του μετά το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της αγγλικής Premier League εναντίον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Emirates Stadium στο Λονδίνο στις 28 Οκτωβρίου 2023. (AP/ WeLoveSports)

Αυτό είναι το δεύτερο μηνιαίο βραβείο για τον Τομιγιάσου, ο οποίος την Κυριακή κλείνει τα 25 του χρόνια, έχοντας κερδίσει το πρώτο του βραβείο τον Σεπτέμβριο του 2021, αμέσως μετά την άφιξή του από την Μπολόνια στη Serie A της Ιταλίας.

Αφού έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο σε δύο παιχνίδια του Champions League στη Λανς και τη Σεβίλλη τον περασμένο μήνα, ο Tomiyasu ήρθε από τον πάγκο για να ανοίξει τον λογαριασμό του στην Άρσεναλ στην εντός έδρας νίκη με 5-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα, στην 50ή του εμφάνιση για τον σύλλογο.

Ο Tomiyasu έκανε επίσης δύο ακόμη συμμετοχές ως αλλαγή στο πρωτάθλημα στις αρχές Οκτωβρίου, συμβάλλοντας στο νικητήριο γκολ στην καθυστερημένη νίκη της Άρσεναλ με 1-0 επί της κατόχου του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι, πριν βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει από το 2-0 στην ισοπαλία στην Τσέλσι.

Ο Takehiro Tomiyasu της Άρσεναλ κάνει μια πάσα κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου για τον τέταρτο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ με τη Γουέστ Χαμ στο στάδιο του Λονδίνου στο Λονδίνο την 1η Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)