Ποδόσφαιρο: Ο Χατζίμε Μοριγιάσου επιλέγει δοκιμασμένο σχηματισμό απέναντι στη Συρία

Η Ιαπωνία δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη στον “δύσκολο” αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ασίας με τη Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα ο προπονητής Χατζίμε Μοριγιάσου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την παραμονή του αγώνα του ομίλου Β στο στάδιο Prince Abdullah Al-Faisal στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο Moriyasu είπε ότι θα αποφύγει τους πειραματισμούς και θα επιλέξει την πιο δυνατή ομάδα του.

“Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Δεν επιδιώκω να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Απλά θέλω να συγκεντρώσω τους καλύτερους παίκτες και να αντιμετωπίσω την πρόκληση”, δήλωσε ο Μοριγιάσου.

Ο Hajime Moriyasu, προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών της Ιαπωνίας, συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στις 20 Νοεμβρίου 2023, την παραμονή του αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ασίας 2026 με τη Συρία. ( WeLoveSports)

“Οι παίκτες και οι προπονητές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προετοιμαστούν για τη νίκη στον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους.

Ενώ οι Samurai Blue κέρδισαν 5-0 εντός έδρας τη Μιανμάρ στον πρώτο προκριματικό αγώνα τους την Πέμπτη, χάρη σε ένα χατ-τρικ του Ayase Ueda, ο Moriyasu δήλωσε ότι ήθελε η ομάδα του να είναι πιο αποτελεσματική στις ευκαιρίες για γκολ.

Μπορούν να περιμένουν μια πιο δύσκολη πρόκληση απέναντι σε μια συριακή ομάδα που ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των ασιατικών προκριματικών με μια νίκη 1-0 επί της Βόρειας Κορέας στην Τζέντα.

Τους Δυτικοασιάτες καθοδηγεί ο Αργεντινός Έκτορ Κούπερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Ουζμπεκιστάν στην ήττα με 2-1 από την Ιαπωνία του Μοριγιάσου στο Ασιατικό Κύπελλο 2019.

“Είναι ένας προπονητής που σέβομαι”, δήλωσε ο Μοριγιάσου. “Οι ομάδες του είναι πολύ οργανωμένες, με εξειδικευμένους παίκτες σε σαφώς καθορισμένους ρόλους.

Οι Samurai Blue στοχεύουν να προκριθούν στα όγδοα συνεχόμενα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κλήρωση για το τουρνουά του 2026 στη Βόρεια Αμερική θα διευρυνθεί από 32 σε 48 ομάδες, με το ρεκόρ των οκτώ ομάδων που θα προκριθούν απευθείας από την Ασία.