Ποδόσφαιρο: Σέλτικ και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ιάπωνας επιθετικός Κιόγκο Φουρουχάσι σκόραρε στον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντάιζεν Μαέντα έδωσε ασίστ. Η Σέλτικ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη και απέσπασε τον πρώτο της βαθμό μετά από τρία παιχνίδια στον Ε’ όμιλο.

Ο Furuhashi, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο στις 4 Οκτωβρίου, άνοιξε το σκορ μετά από μόλις τέσσερα λεπτά στο Celtic Park.

Ο Furuhashi έλαβε την μπάλα στη δεξιά πλευρά, πέρασε στην άκρη της περιοχής, βγήκε πίσω από την άμυνα της Atletico, δέχθηκε μια ακριβή μπαλιά σε πρώτο χρόνο από τον Matt O’Riley και βρήκε την πάνω γωνία με το αριστερό του πόδι.

Ο Kyogo Furuhashi της Σέλτικ πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Ε’ ομίλου του Champions League στο Celtic Park στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 25 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ισοφάρισε για την Ατλέτικο στο 25ο λεπτό, όταν ο Γάλλος επιθετικός είδε το πέναλτι του να ανατρέπεται στο δοκάρι από τον Τζο Χαρτ, αλλά πήρε το ριμπάουντ.

Ο Maeda βοήθησε τη Σέλτικ να ανακτήσει το προβάδισμα τρία λεπτά αργότερα, όταν η σέντρα του από τα αριστερά βρήκε τον Luis Palma στο μακρινό δοκάρι, με τον Ονδουρανό επιθετικό να παίρνει ένα άγγιγμα πριν πυροβολήσει με χαμηλό σουτ στο απέναντι δοκάρι.

Αλλά οι πρωταθλητές Σκωτίας επέτρεψαν στους Ισπανούς γίγαντες να ισοφαρίσουν οκτώ λεπτά μετά την ανάπαυλα. Η χαμηλή σέντρα του Marcos Llorente από τα δεξιά βρήκε την κεφαλιά του Alvaro Morata με βουτιά από το ριμπάουντ.

Ο Daizen Maeda (L) της Σέλτικ κονταροχτυπιέται για την μπάλα με τον Javier Galan της Ατλέτικο Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ε’ ομίλου του Champions League στο Celtic Park στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 25 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Furuhashi αποχώρησε με 10 λεπτά να απομένουν και ο Maeda έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά ο μέσος Reo Hatate αποχώρησε επτά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με προφανή τραυματισμό στον προσαγωγό.

Η Ατλέτικο είναι δεύτερη στον Ε’ όμιλο με πέντε βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ, η οποία κέρδισε απόψε εντός έδρας τη Λάτσιο με 3-1. Ο Ayase Ueda μπήκε στο 78ο λεπτό για τους πρωταθλητές Ολλανδίας, ενώ ο Daichi Kamada έμεινε στον πάγκο της Λάτσιο, η οποία διατηρεί τους τέσσερις βαθμούς της.