Ποδόσφαιρο: Το ινδονησιακό είδωλο Ζάχρα θέλει να κάνει όνομα στο ιαπωνικό πρωτάθλημα WE League

Η Ινδονήσια σταρ Zahra Muzdalifah πρόκειται να γίνει η πρώτη γυναίκα ποδοσφαιρίστρια της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα αγωνιστεί στην WE League, την κορυφαία γυναικεία διοργάνωση συλλόγων της Ιαπωνίας.

Η Cerezo Osaka προσέλαβε την 22χρονη επιθετική από την αγγλική ομάδα South Shields ενόψει της εισόδου της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24. Με περισσότερους από 900.000 followers στο λογαριασμό της στο Instagram, η Οσάκα ελπίζει να αυξήσει το προφίλ της στην Ασία.

Η Ινδονήσια επιθετικός Zahra Muzdalifah, η οποία έχει υπογράψει με την Cerezo Osaka από την WE League, την κορυφαία κατηγορία του ιαπωνικού γυναικείου ποδοσφαίρου, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση στην Οσάκα στις 7 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Cerezo Osaka ήταν οι πρώτες που δεσμεύτηκαν στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Με εξαίρεση τη Zahra, οι παίκτριες της Cerezo προέρχονται όλες από το σύστημα εκπαίδευσης του συλλόγου.

“Είμαστε μια νέα ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη”, δήλωσε ο Masamichi Saeki, ένας από τους διευθυντές του συλλόγου. “Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να γίνουμε μια ομάδα που θα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε τρία χρόνια.

Η ομάδα της Cerezo έχει ενισχυθεί από έναν αριθμό πρώην νεαρών παικτών που επιστρέφουν από άλλους συλλόγους για να παίξουν στη WE League.

Η Ζάχρα δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ περήφανη για τον εαυτό μου.

“Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτή την ομάδα και θα την οδηγήσω στο πρωτάθλημα.

Η Ινδονήσια επιθετικός Zahra Muzdalifah (Γ πίσω σειρά), η οποία προσελήφθη από την Cerezo Osaka από την WE League, την κορυφαία κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, ποζάρει μετά από συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση στην Osaka στις 7 Ιουλίου 2023, με τις Shinomi Koyama (Λ πίσω σειρά), Miyu Yakata και τον πρόεδρο του συλλόγου Hiroaki Morishima (μπροστά). ( WeLoveSports)

Σε ένδειξη της ιδιαίτερης προσοχής που δόθηκε στην υπογραφή του με την Cerezo, εκπρόσωποι της ινδονησιακής κυβέρνησης παρευρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στην Τζακάρτα, που επίσης πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Saeki δήλωσε: “Η Zahra έχει θετική προσωπικότητα, οπότε μιλάμε για την προβολή μας”.

Τα αρχικά “WE” στο όνομα του πρωταθλήματος σημαίνουν “γυναικεία ενδυνάμωση”, με το πρωτάθλημα να επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική πρόοδο των γυναικών.