Ποδόσφαιρο: Το πρώτο γκολ του Γουατάρου Έντο στη νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα

Ο Ιάπωνας αρχηγός Wataru Endo πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, με την ισοφάριση που πέτυχε στις καθυστερήσεις, εξασφαλίζοντας μια δραματική εντός έδρας νίκη με 4-3 επί της Φούλαμ.

Ο αμυντικός μέσος μπήκε στο 83ο λεπτό στο Άνφιλντ με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-2 και ισοφάρισε την ομάδα του τέσσερα λεπτά αργότερα, κάνοντας ένα πρώτο σουτ από την άκρη του γηπέδου στην πάνω δεξιά γωνία μετά από μπαλιά του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Wataru Endo (C) της Λίβερπουλ πανηγυρίζει το γκολ του κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της Premier League με τη Φούλαμ στο Λίβερπουλ της Αγγλίας στις 3 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πέτυχε το νικητήριο γκολ ένα λεπτό αργότερα από το ύψος της περιοχής για να ολοκληρώσει την επιστροφή της Λίβερπουλ και να την ανεβάσει στη δεύτερη θέση της Premier League με 31 βαθμούς, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

“Ο Γουατάρου ήταν τόσο σημαντικός… (κέρδισε) αποφασιστικές προκλήσεις, έκανε σπουδαίες πάσες, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ”, δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ.

Το ελεύθερο σουτ του Alexander-Arnold χτύπησε στο μπαρ και εξοστρακίστηκε από τον τερματοφύλακα της Fulham, Bernd Leno, για να δώσει στη Λίβερπουλ το προβάδισμα στο 20ο λεπτό, αλλά ο Harry Wilson χτύπησε χαμηλά για να ισοφαρίσει εναντίον της πρώην ομάδας του τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Alexis Mac Allister σκόραρε από 30 μέτρα στο 38ο λεπτό για τη Λίβερπουλ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ξανά με τον Kenny Tete από κόρνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, και η Φούλαμ προηγήθηκε με 10 λεπτά να απομένουν όταν ο Bobby De Cordova-Reid έπιασε το κεφάλι σε μια σέντρα πριν από την είσοδο του Endo.

“Είναι ίσως μια πτυχή του παιχνιδιού του που ο κόσμος δεν περιμένει πραγματικά. Τον βλέπουν περισσότερο ως… νικητή της μπάλας, που παίρνει την μπάλα πίσω, κρατώντας την απλή, αλλά έχει πολύ καλή τεχνική”, δήλωσε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ. “Νομίζω ότι έχει αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι για εμάς.

Στη γαλλική Ligue 1, ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ Τακούμι Μιναμίνο πέτυχε το πέμπτο του γκολ στη σεζόν στην εντός έδρας νίκη της Μονακό με 2-0 επί της Μονπελιέ.

Ο Takumi Minamino της Μονακό απεικονίζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ligue 1 εναντίον της Μονπελιέ στο Stade Louis II στο Μονακό στις 3 Δεκεμβρίου 2023. (Icon Sport/Getty/ WeLoveSports)

Ο Ιάπωνας επιθετικός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όταν άνοιξε το σκορ στο ένατο λεπτό, πιάνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Βάντερσον που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Μπενζαμέν Λεκόμτ.

Ο Wissam Ben Yedder έκλεψε την μπάλα από την άμυνα της Μονπελιέ και σκόραρε στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου για τη Μονακό, η οποία είναι τρίτη με 27 βαθμούς και έξι πίσω από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο Βέλγιο, ο επιθετικός Ryotato Ito πέτυχε το δεύτερο γκολ του στη σεζόν, καθώς η Sint-Truiden κέρδισε 2-0 τη Mechelen.