Ποδόσφαιρο: Τρεις Ιάπωνες σκόραραν για τη Σέλτικ στη νίκη με 4-1 επί της Χαρτς

Οι Ιάπωνες επιθετικοί Ντάιζεν Μαέντα και Κιόγκο Φουρουχάσι βρήκαν δίχτυα, ενώ ο συμπατριώτης τους Τομόκι Ιβάτα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Σέλτικ, καθώς κέρδισε 4-1 τη Χαρτς την Κυριακή.

Η μονόπλευρη νίκη μετά τη διεθνή διακοπή έφερε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επτά βαθμούς στην κορυφή της σκωτσέζικης Premiership μπροστά από την αιώνια αντίπαλο Ρέιντζερς.

Ο Δανός διεθνής παίκτης της Σέλτικ, Ματ Ο’Ράιλι, άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό στο Tynecastle Park, πριν ο Ρέο Χατάτε τροφοδοτήσει τον Μαέντα για ένα tap-in και στείλει τους φιλοξενούμενους στο ημίχρονο με 2-0.

Οι Ιάπωνες παίκτες Tomoki Iwata (24) και Kyogo Furuhashi (8) πανηγυρίζουν τη νίκη της Σέλτικ επί της Χαρτς κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα της Premiership της Σκωτίας στο Tynecastle Park στο Εδιμβούργο της Σκωτίας στις 23 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Φουρουχάσι κέρδισε πέναλτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Χατάτε αστόχησε στο επόμενο πέναλτι, χτυπώντας στο κάτω μέρος του δοκαριού, καθώς έστειλε τον τερματοφύλακα σε λάθος δρόμο.

Ο μέσος της Samurai Blue γρήγορα επανορθώθηκε με ένα επιδέξιο φαλτσαριστό πλασέ για να δημιουργήσει τον Furuhashi στο 51ο λεπτό.

Ο Λόρενς Σάνκλαντ μείωσε το προβάδισμα των γηπεδούχων πριν ο αναπληρωματικός στο δεύτερο ημίχρονο Ιβάτα αποκαταστήσει το μαξιλάρι των τριών τερμάτων της Σέλτικ με ένα καταιγιστικό χτύπημα στο 81ο λεπτό.

Ο Tomoki Iwata (L) σκοράρει για τη Σέλτικ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα της Premiership της Σκωτίας με τη Hearts στο Tynecastle Park στο Εδιμβούργο, Σκωτία, στις 23 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ρότζερς μίλησε για τον αμυντικό μέσο Ιγουάτα μετά το παιχνίδι, επαινώντας τον πρώην MVP της J-League με τη Yokohama F Marinos για την επίδρασή του μετά από περιορισμένο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

“Ο Τόμο είχε μεγάλη συνεισφορά”, δήλωσε ο Ρότζερς. “Είναι καλό γι’ αυτόν γιατί δουλεύει πολύ σκληρά στο παιχνίδι του.

Η Σέλτικ αντιμετωπίζει μια πολύ πιο δύσκολη πρόκληση την Τετάρτη, όταν φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.