Ποδόσφαιρο: WSL Team of the Year: Ο Μιγιαζάουα στο δρόμο για τη Μαν Γιουνάιτεντ, ο Χασεγκάουα στην WSL Team of the Year

Η Hinata Miyazawa (κάτω) πανηγυρίζει με τη συμπαίκτρια της Yui Hasegawa αφού πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ποδοσφαίρου για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Νορβηγία στο Wellington Regional Stadium στις 5 Αυγούστου 2023 στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Γιαπωνέζα επιθετικός Χινάτα Μιγιαζάουα, κάτοχος του χρυσού παπουτσιού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, πρόκειται να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αγγλική Super League Γυναικών, δήλωσε την Τετάρτη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η 23χρονη θα συναντήσει αρκετές από τις συμπαίκτριές της στη Ναντέσικο Ιαπωνίας στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, μεταξύ των οποίων και η μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γιούι Χασεγκάουα, η οποία την Τρίτη συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της χρονιάς της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για τη σεζόν 2022-2023.

Ο Miyazawa, ο οποίος αγωνίζεται στη Mynavi Sendai στην ιαπωνική WE League από το 2021, πέτυχε πέντε γκολ και ήταν πρώτος στον πίνακα των σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Σημείωσε ένα διπλό εναντίον της Ισπανίας στον τελευταίο αγώνα της Ιαπωνίας στη φάση των ομίλων και βοήθησε την ομάδα της να νικήσει τους μετέπειτα πρωταθλητές με 4-0, προτού αποκλειστεί στα προημιτελικά με ήττα 2-1 από τη Σουηδία.

Στο ντεμπούτο της στο τουρνουά, η Miyazawa έγινε μόλις η δεύτερη Γιαπωνέζα παίκτρια που πετυχαίνει τα περισσότερα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ακολουθώντας τα βήματα της αρχηγού του τουρνουά του 2011 Homare Sawa, η οποία πέτυχε πέντε γκολ στη Γερμανία.

Ο Μιγιαζάουα αναμένεται να φτάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πηγή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την πρωταθλήτρια Τσέλσι την περασμένη σεζόν και θα παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Η Hasegawa, εν τω μεταξύ, μπήκε για πρώτη φορά στην ομάδα της χρονιάς του WSL μετά από μια σταθερή σεζόν στη μεσαία γραμμή μετά τη μεταγραφή της από τη Γουέστ Χαμ το περασμένο καλοκαίρι.

Η 26χρονη τιμήθηκε μαζί με τις συμπαίκτριές της στη Μάντσεστερ Σίτι, την αμυντική Άλεξ Γκρίνγουντ και την επιθετική Χαντίγια Σο, καθώς και την επιθετική της Άστον Βίλα, Ρέιτσελ Ντέιλι, η οποία κέρδισε το βραβείο της παίκτριας της χρονιάς.