«Πολύ ωραία που έχω τη μητέρα και την αδερφή μου εκεί»

WeLoveSports.gr

Ο Ρώσος χάνει μόνο ένα παιχνίδι από την Καλίνινα και περνάει στο Australian Open

Η Arantxa Rus προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η Ολλανδή σταρ του τένις χρειάστηκε να δώσει μόνο ένα παιχνίδι στην Ουκρανή Anhelina Kalinina: 6-1, 6-0. “Είμαι ικανοποιημένη με όλα. Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο σκορ”, είπε στη συνέχεια.

Αρχικά δεν φαινόταν ότι θα ήταν τόσο εύκολο. Στο δεύτερο σέρβις παιχνίδι της Ρωσίας, ο αστέρας του τένις έπρεπε να εξαλείψει έξι break points. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή η Ολλανδή ήταν λίγο ατημέλητη με το δικό της σερβίς. Μετά από δέκα δυάδες, ο Rus κατάφερε να κερδίσει το δεκαεπτάλεπτο παιχνίδι.

“Οι αγώνες ήταν πολύ μεγάλοι. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Όταν το κέρδισα, όλα άλλαξαν τον δρόμο μου”, σημείωσε ο Rus.

Άρχισε να παίζει καλύτερο τένις και αμέσως έσπασε το Ουκρανικό νούμερο 30 στον κόσμο. Στη συνέχεια το πρώτο σετ κερδήθηκε πειστικά. Ο Rus πέτυχε δεκαεπτά νικητές σε σύγκριση με έναν για την Kalinina.

Όλα λειτουργούν

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε καλά για το νούμερο 45 του κόσμου. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Rus έκανε αμέσως ένα break. Στη συνέχεια, η αντίπαλός της φάνηκε αμέσως να κάνει θραύση, αλλά η Ολλανδή δεν έλειψε μαχητικά ούτε τη Δευτέρα. Επιπλέον, όλα έμοιαζαν να λειτουργούν: έχασε ξανά αρκετά σημεία διακοπής.

Ο Rus άφησε την Kalinina εντελώς χωρίς ευκαιρία και πήρε το δεύτερο σετ χωρίς να παραχωρήσει ούτε ένα game. Το έκανε αυτό υπό το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας και της αδερφής της.

“Είναι ωραίο να τους έχουμε εκεί. Ειδικά μετά από μια δύσκολη χρονιά που πέθανε ο πατέρας μου. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ. Αν μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις όμορφες στιγμές μεταξύ σας… ναι, δεν έχω λόγια για αυτό.”

Δείτε την αντίδραση της Arantxa Rus μετά τον πρώτο της κύκλο εδώ:

Ο Ρώσος κερδίζει με μητέρα και αδερφή στην κερκίδα: «Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές»

Η Rus βρίσκεται στην κύρια κλήρωση του Australian Open για έβδομη φορά, όπου έφτασε στον δεύτερο γύρο μόνο δύο φορές πριν. Το καλύτερο αποτέλεσμα Grand Slam στην καριέρα του 33χρονου αστέρα του τένις είναι μια θέση στον τέταρτο γύρο στο Roland Garros το 2012.

Στον δεύτερο γύρο οι Ολλανδοί θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσίδα Anna Kalinskaja (WTA-75).

Δύο Ολλανδοί πέρασαν

Ο Ρώσος είναι ο μόνος Ολλανδός παίκτης στο απλό γυναικών. Στους άνδρες, ο Jesper de Jong προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Παίζει με τον κορυφαίο Ιταλό Jannik Sinner, ο οποίος απέκλεισε τον Botic van de Zandschulp στον πρώτο γύρο.

Ο Tallon Greekpoor μπορεί να γίνει ο τρίτος Ολλανδός στον δεύτερο γύρο την Τρίτη. Στη συνέχεια γνωρίζει τον Ρώσο Ρομάν Σαφιοέλλιν.